Halise (Tavuklu Döğme)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Halise (Tavuklu Döğme) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 çay bardağı döğme
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kasesi kemik suyu (isteğe bağlı)
  • Su
  • Tereyağı
Halise (Tavuklu Döğme) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Döğmeyi yıkayıp, 1 saat suda bekletelim.
  2. Tavuğu haşlayalım, pişen tavuğu sudan çıkarıp suda beklettiğimiz döğmenin suyunu süzüp, tavuk suyunun içerisine bırakalım. Kemik suyunu ve tuzunu da ekledikten daha sonra pişirmeye bırakalım.
  3. Şayet döğme pişmediyse ve suyu azaldıysa kaynamış su ekleyebilirsiniz. Orta ortada karıştırıyoruz ki döğme tabanına tutmasın.
  4. Döğme piştikten daha sonra mikser ile 10 dakika düzgünce çırpalım.
  5. Haşlanmış tavuğu istersek bıçak ile 3 – 4 cm büyüklüğünde doğrayabiliriz istersek didikleyebiliriz tercihinize kalmış.
  6. daha sonrada tavuğu pişmiş döğme ile birleştirelim ve kaşık ile güzelce karıştıralım ve 15 dakika daha pişirip, altını kapatalım.
  7. Pişen yemeğimizi 10-15 dakika dinlendirdikten daha sonra sıcak sıcak servis yapalım (Eğer isterseniz servis esnasında tabaklara birer tatlı kaşığı tereyağı bırakabilirsiniz) Afiyet olsun.
Halise (Tavuklu Döğme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst