Hasanpaşa Köftesi

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Hasanpaşa Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
Püresi için:

  • 4 tane patates( ortaboy)
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam maydanoz
Hasanpaşa Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına kıyma galeta unu, maydanoz, soğan, yumurta ve baharat ,tuz ekledikten daha sonra en az 10 dk düzgünce özlesene kadar yoğuralım ki dağılmasın.
  2. daha sonrasında vaktiniz var ise üzerini kapatıp 1 saat dolapta dinlendirin.
  3. Mandalina büyüklüğünde kesimler alıp elimizle orta kısmına oyuntu verip çanak formunda bırakalım.
  4. Tepsiye dizip 200 derece fırında hayli kızarmadan pişirelim.
  5. Bir yandan patatesleri haşlayalım ve soğumadan üzerine tereyağı kaşar peyniri tuz ekleyip ezelim.
  6. Üzerine yarım çay bardağı süt ek edebilirsiniz.
  7. Püreyi köfte çanaklarına paylaştıralım.
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
  9. Bir kapta 1. 5 şu bardağı sıcak suda çözdürülmüş salça ve kekikli suyu köftelerin üzerine gezdirelim.
  10. 200 derece fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirelim.
  11. Fırından çıkınca kıyılmış maydanoz serpiştirelim ,deneyenlere afiyet olsun .
Hasanpaşa Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst