Health Connect, Android 14 ile Hazır Yüklü Gelecek

Epiclife

Member
Akıllı telefonlar artık ileti atmak, arama yapmak ve fotoğraf/video çekmekten çok daha fazlasını yapabiliyor. Tüketiciler, çabucak her yeni özelliği kullanabilmek istiyor. En epeyce talep edilen özelliklerden biri olan sağlık uygulamaları, Google ve Samsung’u geçtiğimiz aylarda ortak bir uygulama için harekete geçirmişti.

senelerdır bilhassa Apple ile önemli bir rekabet içerisinde olan iki dev, güçlerini Health Connect isimli uygulama için bir ortaya getirdi. Health Connect yardımıyla sıhhat ve fitness durumunuzu tek bir noktada toplayıp öteki uygulamalarla paylaşabilmenizi amaçlayan Samsung ve Google, bu uygulamayı Android 14 ile birlikte yüklü gelen uygulamalar ortasına katmaya hazırlanıyor.

Tüm sıhhat bilgilerinizi tek bir yere toplayacak


Health Connect, şu anda beta testleri evresinde ve yalnızca 11 uygulama tarafınca destekleniyor. Bu uygulamalar içinde Fitbit, Google Fit, Samsung Health ve Flo üzere alanında bilinen uygulamalar yer alıyor. Apple’ın iPhone ve Apple Watch’lardaki sıhhat ve fitness özellikleri sık sık olumlu haberlerle gündeme geliyor olsa da, Android için bu biçimde bir durum kelam konusu değil. Bilhassa Watch OS’un sahip olduğu sıhhat verisi ve fitness bilgisi sürece özelliği, Google Watch’larda rastgele bir karşılığı olmayan özellikler içinde yer alıyor.

Aslında Health Connect’i kendi başına çalışan bir uygulama olarak tanımlamak yanlış olur. Kendisi daha epeyce sıhhat ve spor uygulamalarınız içinde köprü bakılırsavi goren bir uygulama. Health Connect ile birbirine bağladığınız uygulamalar daima olarak birbirleriyle haberleşerek tüm sıhhat ve spor datalarınızı bir ortaya toplayacak. Ayrıyeten uygulamanın açık kaynak kodları da tüm geliştiricilerin kullanmasına açıldı. Bu sayede yeni bir uygulama geliştiren bağımsız geliştiriciler bile bu köprü hizmetinden yararlanabilecek.

Health Connect’in Android 14’te yüklü gelecek olması, Google’ın taşınabilir işletim sistemini kullanan tüm akıllı telefon ve aksesuar üreticilerinin, Wear OS ve Android’de bu özelliğe çabucak erişebilmesini sağlayacak. Samsung, Xiaomi, Realme üzere firmalar da bu özellikleri kendi aygıtlarında meselesiz bir biçimde kullanabilecek. bu biçimdece kullanıcılar, sıhhat datalarının kaybolması riskinden korunmuş olacak ve aynı bilgi her aygıtta kullanılabilecek. Ayrıca Health Connect uygulamasını şu anda Play Store üzerinden indirerek şimdiden kullanmaya başlayabilirsiniz.
 
Üst