Https’den Http’ye Geçiş Yapmak

Womanne

Member
Birçok insan için httpden httpsye geçerken pek sorun olmuyor google bunu hızlı şekilde algılıyor. Ancak Https’den yani sslden normal hosta dönmek çoğu zaman çile halini alıyor. Bunu bizzat blojen.com ve birkaç şirket sitesinde yaşadık. Ücretsiz cpanelin sunduğu ssl sertifikasını kullanıyorduk 1 yıl kadardır. Otomatik olarak ssl varmış gibi siteler https olarak indexlendi. Daha sonra cpanel ssl bittiği için sitelerde sorunlar yaşamaya hit alamamaya başladık. Doğal olarak https olarak indexlenen siteler google’dan gelen hitte güvenliksiz site tabiri ile karşılaşıyor bu nedenle kullanıcı siteye giriş yapamıyordu .

Bir hafta kadar bu soruna çözüm üretmekte zorlandık. Hiç ayar yapmadan https olan siteler kendi kendine google amca tarafından düzeltildi ama özel olarak ayarladığımız siteler özellikle blojen bu konuda sıkıntılı zamanlar geçirdi.

Https linkleri Httpye Yönlendirmek
İlk yapacağımız işi biz sondan yaptığımızdan mı bilmiyorum bu sorunu aşamadık . Son çare sitedeki https kısımları temizledikten sonra

Htaccess dosyasına iki satır eklememiz gerekiyordu .

Htaccess dosyasına eklemeniz gereken satır :

RewriteCond %{HTTPS} on
RewriteRule (.*) http://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

Kırmızı ile işaretli kısımları htaccess dosyanıza ekledikten sonra bu sorunuda aşmış oluyorsunuz. WordPress siteler için http’den http’ye geçiş konusundakini uygulayanların da gene https eklentisini kaldırmaları gerekiyor.

Httpsden httpye geçiş’in kolay yolunu böylece anlatmış olduk. Google da sitenizi indexledikçe hızlı bir şekilde hitlerinizi geri almış olacaksınız.
 
Üst