Hünkar Beğendi

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Materyaller

Beğendisi için;

  • 2 adet orta uzunluk patlıcan
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;

  • 200 gram kuzu kuşbaşı (Danada kullanabilirsiniz)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet domates rendesi (Ben domates sos kullandım)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda patlıcanları közlüyoruz. Ben ocakta közledim. Fırındada yapabilirsiniz. Közlediğimiz patlıcanları doğruyoruz. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı unu alıp, kavuruyoruz.
  2. Üzerine patlıcanları ek edip, güzelce eziyoruz. daha sonra üzerine sütümüzü ekliyoruz. En son ocaktan alırken kaşar peynirini ekleyip, tekrar karıştırıyoruz. Beğendimiz hazır.
  3. Üzeri için kuşbaşı etlerimizi ocağa alıp, yumuşayıncaya kadar bir ölçü su ile pişiriyoruz. daha sonra üzerine zeytinyağı, ince ince doğradığımız soğanı, biberi ekliyoruz. Kavuruyoruz.
  4. Salçayı, domates sosunu, kırmızı tozbiberi, karabiber ve tuzu da ekleyip, az daha kavurduktan daha sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip, altı kısık biçimde pişiriyoruz.
  5. Gelelim sunuma evvela servis tabağının altına patlıcanları koyuyoruz.
  6. daha sonra üzerine hazırlamış olduğumuz etimizi koyuyoruz. Lezzetine doyamayacağınız hünkar beğendimiz hazır. Afiyet olsun.
Not: Beğendiğimizi birinci hazırladığımız için sunuma geçmeden biraz ısıtabilirsek epeyce daha düzgün olur. ????

Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst