Hünkar Beğendi

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı dana et
Eti haşlamak için

  • 3 su bardak su
Eti kavurmak için:

  • Sıvı yağ
  • 3 adet küçük uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane küçük uzunluk soğan
  • 4 tane sivri biber
  • 1 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz kimyon
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1,5 bardak kadar etin suyu
Beğendisi için:

  • 4 adet patlıcan
  • 1 bardak süt
  • 1,5 bardak etin suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz muskat rendesi
  • Çay kaşığı ucu karabiber
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Biraz sıvı yağ
Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Etimizi 3 bardak su ile düdüklü tencerede haşlayalım.
  2. Haşlanan etimizin suyunu bir kaba alalım.
  3. Kavururken ve beğendi de kullanmak için kenara alalım.
  4. Patlıcanları ocakta közleyip kabuklarını soyalım.
  5. Bıçak yardımı ile küçük küçük keselim.
  6. Ocağımıza tenceremizi alıp içine tereyağ ve sıvı yağ ek edip yağımız ısınınca unumuzu ek edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  7. Doğradığımız patlıcanı ekleyip biraz karıştırdıktan daha sonra süt,etsuyunu ek edip karıştırın.
  8. Kaynayınca kasar peyniri rendesi, muskat, tuz, karabiberi ek edip karıştırın 5 dk. daha pişirelim.
  9. Altını kapatalım.
  10. Etimiz için soğanları ve sarımsağı küp küp doğrayın sıvı yağ koyduğumuz tencereye alıp karıştırın.
  11. Biraz kavrulunca küçük küçük doğranmış biberi ek edip karıştırın.
  12. Küp küp doğranmış domatesleri ek edip kavurmaya devam edin.
  13. Salça ve baharatları ek edip karıştırın eti de ekleyip karıştırdıktan daha sonra etin suyunu ekleyin karıştırın yavaşça suyunu çekene kadar pişirin.
  14. Servis tabağına alta patlıcan beğendi üzerine etini koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst