İnanılmaz Lezzetiyle Macar Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
İnanılmaz Lezzetiyle Macar Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kiloda biraz fazla kırmızı et
  • ️2 adet yeşil biber(olmadığı için kullanmadım)
  • ️8 diş sarımsak
  • ️1 su bardağı bezelye(tercih etmeyebilirsiniz)
  • ️4 adet domates
  • ️2 yemek kaşığı tereyağ
  • ️Tuz
  • ️Karabiber
  • ️Toz biber
Kızartmak için;

  • ️2 adet patlıcan
  • ️1 büyük patates
  • ️Sıvıyağ
Beşamel sos;

  • ️2 yemek kaşığı tereyağ
  • ️3 yemek kaşığı un
  • 3,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • ️Karabiber
Üzeri için;

  • ️Rendelenmiş kaşar
İnanılmaz Lezzetiyle Macar Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle etleri küp küp doğrayıp kendi suyunda pişmeye bırakıyoruz.
  2. Bu sırada patatesleri küp küp kesip kızartıyoruz.
  3. Patlıcanları alacalı soyup istediğiniz biçimde keserek kızartıyoruz.Kenara beklemeye alıyoruz.
  4. Pişen etlerin içerisine 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip kavuruyoruz.
  5. Ardından küçük küçük doğranmış soğanları, bütün biçimde sarımsakları, ek edip soteliyoruz.
  6. Domatesleri(bu kademede biber ve bezelyeleri) son olarak da baharatları ekledikten daha sonra 5 dk kadar pişmeye bırakıyoruz.
  7. Bu sırada beşamel sosu hazırlıyoruz. Sos tenceresine tereyağ ekliyoruz.
  8. Eridikten daha sonra unu da ek edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  9. hemen sonrasında sütü, tuzu ve dileyen için karabiberi ek edip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  10. Hazırlanan sosu ve kaşar rendesini hazır biçimde kenarı beklemeye alıyoruz.
  11. Fırın için uygun borcama pişen etleri üzerine kızarttığımız patates ve patlıcanları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  12. Üzerine beşamel sosu döküp evvelinde ısıtılmış 200 derecelik fırına veriyoruz.
  13. Üzeri biraz kızarınca fırından çıkarıp rendelenmiş kaşarı serpiyoruz. yeniden fırına veriyoruz ve kaşarlar kızarınca fırından çıkarıyoruz.
  14. Çıkardıktan daha sonra kebabı dilimleyerek servis tabağına alıyoruz.
    Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
İnanılmaz Lezzetiyle Macar Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst