İnanılmaz Lezzetiyle Macar Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kiloda biraz fazla kırmızı et
- ️2 adet yeşil biber(olmadığı için kullanmadım)
- ️8 diş sarımsak
- ️1 su bardağı bezelye(tercih etmeyebilirsiniz)
- ️4 adet domates
- ️2 yemek kaşığı tereyağ
- ️Tuz
- ️Karabiber
- ️Toz biber
- ️2 adet patlıcan
- ️1 büyük patates
- ️Sıvıyağ
- ️2 yemek kaşığı tereyağ
- ️3 yemek kaşığı un
- 3,5 su bardağı süt
- Tuz
- ️Karabiber
- ️Rendelenmiş kaşar
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etleri küp küp doğrayıp kendi suyunda pişmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada patatesleri küp küp kesip kızartıyoruz.
- Patlıcanları alacalı soyup istediğiniz biçimde keserek kızartıyoruz.Kenara beklemeye alıyoruz.
- Pişen etlerin içerisine 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip kavuruyoruz.
- Ardından küçük küçük doğranmış soğanları, bütün biçimde sarımsakları, ek edip soteliyoruz.
- Domatesleri(bu kademede biber ve bezelyeleri) son olarak da baharatları ekledikten daha sonra 5 dk kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada beşamel sosu hazırlıyoruz. Sos tenceresine tereyağ ekliyoruz.
- Eridikten daha sonra unu da ek edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- hemen sonrasında sütü, tuzu ve dileyen için karabiberi ek edip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Hazırlanan sosu ve kaşar rendesini hazır biçimde kenarı beklemeye alıyoruz.
- Fırın için uygun borcama pişen etleri üzerine kızarttığımız patates ve patlıcanları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerine beşamel sosu döküp evvelinde ısıtılmış 200 derecelik fırına veriyoruz.
- Üzeri biraz kızarınca fırından çıkarıp rendelenmiş kaşarı serpiyoruz. yeniden fırına veriyoruz ve kaşarlar kızarınca fırından çıkarıyoruz.
- Çıkardıktan daha sonra kebabı dilimleyerek servis tabağına alıyoruz.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.