İndüksiyonlu Sobanız, Tüm Evi Fişe Takmaya Yönelik İlk Adımdır

Idealed

Active member
Joseph Mulvaney’nin evindeki tüm enerji domuzları arasında, gaz aralığı en büyük suçlu değildi. Ancak bu ayın başlarında, yine de bir indüksiyonla değiştirdi.

Bay Mulvaney’nin Huntington, NY, Long Island’daki asırlık üç yatak odalı evi, doğal gazla çalışan bir kazanla ısıtılmaktadır. Sıcak suyu da öyle. Bu iki öğe, evinin tükettiği enerjinin ezici çoğunluğunu oluşturuyor. Bu nedenle, gerçekten fosil yakıtlardan kurtulmak ve daha temiz bir enerji kaynağına geçmek istiyorsa, evini ısıtma şeklini değiştirmesi gerekecekti. Bir güneş enerjisi topluluğu programını satın aldı ve bir jeotermal ısıtma ve soğutma sistemi eklemeyi düşündü, ancak bunun 50.000 dolara mal olacağı söylendi.

Bunun yerine, sobasını değiştirdi; bu, karbon ayak izindeki en küçük göçüğü oluşturan ama aslında aşılması en zor engellerden biri olabilecek bir karardı. Bu psikolojik. Ne tür bir fırına sahip oldukları kimin umurunda? Ancak yemek yapmayı seven herkesin muhtemelen sobası hakkında güçlü bir fikri vardır. Ve elektrikli sobalar korkunç bir üne sahiptir, ısınması veya soğuması sonsuza kadar süren ve genellikle yemeğinizi yakan garip bobinlerin görüntülerini çağrıştırır.

“Yaşadığım her yerde gaz yaşadım ve karımla da aynı. Bu doğal bir seçimdi” dedi, 41 yaşındaki yazılım mühendisi Bay Mulvaney.




Yiyecekleri manyetik alanlarla ısıtmak için elektrik kullanan, gazdan daha hızlı çalışan ve yeşil enerji hareketinin sevgilisi haline gelen indüksiyon geliyor. Set üstü ocaklar şık, verimli ve gaza lezzetli bir alternatif sunuyor. Düşünce şöyle: Açık alevi şimdi bırakın ve sıra fırını ve su ısıtıcısını değiştirmeye geldiğinde, gaz hattınızı kapatmak konusunda isteksiz olmayacaksınız.

Yaklaşık bir yıl önce, Bay Mulvaney’nin İngiltere’de yaşayan ebeveynleri, dikkatini çeken bir kararla tümevarıma geçti. “Bunu seviyorlar. 4.000 doların biraz altında bir Bertazzoni indüksiyon aralığı satın alan Bay Mulvaney, “Sıcaklığı kontrol etmenin ne kadar kolay olduğundan bahsediyorlardı” dedi. “Temizlenmesinin de daha kolay olmasını dört gözle bekliyorum.”

Evlerimiz çok büyük miktarda fosil yakıt yakar. Çevre Koruma Ajansı’na göre, ticari ve konut binaları ABD gaz emisyonlarının yüzde 13’ünü oluşturuyor. New York’ta binalar, şehrin sera gazlarının yüzde 70’inden fazlasından sorumlu. Geçen yıl, şehir 2024’ün başında yeni inşaatlarda gaz bağlantılarını yasaklayarak gaz sobalarını ve kazanları hedef aldı ve Seattle dahil diğer şehirlerde ve Kaliforniya’da yaklaşık 50 şehirde geçirilen benzer yasaları hatırlattı. Çok geçmeden, yeni binalara taşınan New Yorkluların başka seçeneği kalmayacak. Hepsi elektrikle pişirecek.

Doğal gaz endüstrisi, sobalarımızın gaza olan bağlılığımızın anahtarı olduğunu uzun zamandır biliyor. Gaz ocağımızı seversek, yakıt kaynağından vazgeçmeyiz. Ve böylece endüstri, 1930’lardan beri, 1980’lerde rap videoları ve son zamanlarda, gaz brülörleri hakkında çılgına dönen sosyal medya fenomenleri ile gazlı pişirme reklamı yapıyor.

“Bir reklama bakıyorsam, gazla yemek pişirmenin ne demek olduğunu anlıyorum çünkü bunu zevkten yapıyorum, ailemle birlikte yapıyorum” diyor Enerji Başkan Yardımcısı Richard Meyer Bir endüstri ticaret grubu olan Amerikan Gaz Birliği için pazarlar, analizler ve standartlar. Yeni bir fırın kurmaktan farklı olarak sobayı açmak “somut, etkileşimli ve olumlu bir deneyim ve bu iyi bir şey.”




Ancak, mutfağınızda açık alevli yanıcı bir ısı kaynağına sahip olmanın pek iyi bir şey olmadığı ortaya çıktı – ve bu noktayı vurgulamak, sonunda tüketicileri fosil yakıttan vazgeçmeye ikna eden şey. Ocak ayında, Stanford Üniversitesi araştırmacıları, gaz aralıklarının kapalıyken bile metan sızdırdığını tespit eden bir çalışma yayınladı. UCLA Fielding Halk Sağlığı Okulu tarafından hazırlanan 2020 raporuna göre, yemek pişirirken karbon monoksit ve nitrojen dioksit konsantrasyonları ulusal hava kalitesi standartlarını aşabilir. Azot dioksit, çocuklarda artan astım oranlarıyla bağlantılıdır.

Bir emlak yönetim şirketi olan FirstService Residential’ın sürdürülebilirlik grubu FirstService Energy’nin başkanı Kelly Dougherty, “İç mekan hava kalitesi, insanların daha önce hiç görmediğim kadar odaklandığı bir şey” dedi. “Nerede yaşadığımızı ve nerede çalıştığımızı düşündükçe, iç mekan hava kalitesi bizim için giderek daha önemli hale geliyor.”

Ancak Amerikan Gaz Birliği, Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu ve EPA gibi federal kurumların gazlı cihazların kullanımını sınırlamak için herhangi bir adım atmadığını savunuyor. Bay Meyer, “Düzenleyici ve danışma kurumlarından alınan doğal gaz sobalarının solunum sağlığına ilişkin belgelenmiş herhangi bir risk bulunmamaktadır” dedi.

İndüksiyonlu ocakların varsayılan ocak olduğu, evlerimizin geri kalanını elektriğe çeviren olmazsa olmazların olduğu bir gün gelebilir. Şu anda, teknolojiye olan ilginin 2021 ile 2022 arasında sabit kaldığını tespit eden bir Şubat Sabahı Danışma anketine göre, Amerikalıların kullandığı ocakların veya ocakların yalnızca yüzde 3’ünü oluşturan niş bir ürün. Ankete katılanların üçte biri, büyük olasılıkla tümevarımı düşüneceklerini söylüyor. İndüksiyon aralıkları da gazdan daha pahalıdır, yaklaşık 1.000 dolardan başlar, gaz aralıkları yaklaşık 500 dolardan başlar.

Arup’ta sürdürülebilirlik ve sürdürülebilirlik konusunda kıdemli bir danışman olan Pallavi Mantha, “İndüksiyonlu sobalar şu anda oldukça pahalı, ancak çok yakında daha ucuz hale gelecekler çünkü pazarın yöneldiği yer orası” dedi. yeşil bina mühendisliği ve danışmanlığı. Bu arada, Bayan Mantha, birinin sobası bozulduğunda, onu başka bir gaz modeliyle değiştirmeden önce duraklaması için daha fazla halk eğitimine ihtiyaç olduğunu görüyor. “Kesinlikle gerçekleşmesi gereken çok fazla eğitim ve sosyal yardım var” dedi.

Ancak ilk benimseyenler dışarıda – ve bazıları tek bir brülör için 100 dolardan daha az maliyetli olabilen indüksiyonlu sıcak plakalar gibi şaşırtıcı derecede ucuz çözümler buluyor. Jackson Heights’ta Queens, Alex Armlovich ve Erin St. Peter, küçük mutfaklarında sahip oldukları küçük tezgah alanından ödün vermeden bir indüksiyonlu ocak nasıl kurulacağını bulmaya çalışıyorlar.

Kar amacı gütmeyen Vatandaş Bütçe Komisyonu’nda kıdemli araştırma görevlisi olan 31 yaşındaki Bay Armlovich, gaz hattının kapatılması ve artık aylık 17 dolarlık bir teslimat ücreti ödemek zorunda kalmama olasılığı konusunda heyecanlı. Ancak Amerika Birleşik Devletleri Hazinesi’nde portföy yöneticisi olan 31 yaşındaki Bayan St. Peter, bunu gerçekten nasıl uygun hale getireceğini bulmaya çalışıyor. Çift, ev sahibinden menzili daireden çıkarmasını isteyebilir, mutfakta bir arabaya veya hatta bir bulaşık makinesine kayabilecekleri ve sıcak plakayı üstüne koyabilecekleri bir delik bırakabilir. Ancak ev sahiplerinden çok fazla talepte bulunmaktan endişe ediyorlar.




Bunun yerine, üniversitede tiyatro için sahne yapımında çalışan St. Peter, ahşap bir örtü yapıp üzerine yerleştirebileceğini düşünüyor. Mevcut aralığın en üstünde, bir pişirme rafı yaratıyor. “Tamamen yapılabilir” dedi. “Uygulamam gereken Alex’in fikirlerinden sadece biri.”

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun. Bizi Twitter’da takip edin: @nytrealestate.
 
Üst