İnstagram Hesabı Nasıl Kapatılabilir?

kemikkadin

New member
Instagram kullanmaktan sıkıldınız veya özel sebeplerle artık hesabınızı kapatmak istiyorsunuz. Her ne kadar bu süreç pek fazla kolay ve kısa olmasa da, isterseniz bilgisayar üzerinden, isterseniz de mobil cihazlarınız yardımıyla Instagram hesabınızı kapatabilirsiniz.
Buna rağmen bilinmesi gereken şeyler var çünkü eğer Instagram hesabınızı tamamen silerseniz, sonsuza kadar hesap bilgileriniz, paylaştığınız içerikler ve diğer veriler de silinmiş olacak. Eğer Instagram’a ileride geri dönmeyi düşünüyorsanız, bunun yerine hesabınızı geçici olarak kapatmanızı tavsiye ederiz.

Instagram hesabını mobilden silme:
İlk başta Instagram uygulamasını açın. Hesabınızı direkt olarak ‘Profilimi Düzenle’ sekmesinden silemezsiniz. Profilinize veya hesap sayfanıza girin. Tüm fotoğraf ve materyallerinizin yer aldığı bu kısımda, ‘Çöp adam’ benzeri, ekranın sağ alt kısmındaki ikona tıklayın. Ayarlar menüsünden ‘Yardım Merkezi’ni açın.
Burada ikinci sırada ‘Hesabınızı Yönetin’ adında bir seçenek göreceksiniz. Ardından içinde karşınıza ‘Hesabını Sil’ seçeneği çıkacak. Ardından ikinci sıradaki hesap silme seçeneğine girin, buradaki ‘Hesabınızı Silin’ kısmına tıklayın. Bu adımı yaptığınızda Instagram’a tekrar giriş yapmanız istenecek. Kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra, Instagram’ı neden sildiğinize dair seçeneği belirleyin ve işlemi bitirin.

Instagram hesabını bilgisayardan silme
Instagram’ı bilgisayar üzerinden silmek için http://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/ adresine giriş yapın, ardından ‘Hesabını neden siliyorsun?’ sorusuna cevap verip şifrenizi tekrar girin. Son olarak da ‘Hesabımı kalıcı olarak’ sil diyerek işlemi sonlandırın.

Instagram hesabını geçici olarak kapatma
Hesabınızı geçici olarak kapatmak için öncelikle giriş yapın fakat bunu uygulama üzerinden gerçekleştirmeyin. Hesabı dondurmak için siteye www.instagram.com üzerinden doğrudan giriş gerekli.
Ardından kullanıcı adınıza girerek ‘Profili Düzenle’ seçeneğine basın. Sağ altta çıkan ‘Hesabımı geçici olarak kapat’ seçeneğiyle geçici olarak kapatmayı sağlayın.
Eğer daha sonra tekrar Instagram hesabınızı kullanma niyetindeyseniz, geçici olarak kapatma her zaman daha iyi bir seçenek olacaktır. Bu nedenle silmeden önce tekrar tekrar düşünmenizde fayda var.

İnstagram hesap silmeyi hem mobil hem pcde nasıl yapabileceğiniz konusuna uzun uzun değindik. Kafanıza takılan ve çözüm bulamadığınız herhangi bir mesaj varsa tekrar alttaki yorum kısmına yazabilirsiniz
 
Üst