Kağıt Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kağıt Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gr kuşbaşı dana eti
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase bezelye
  • 1 çay bardağı domates suyu
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz karabiber kekik kimyon nane
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
Kağıt Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Etleri kuşbaşı doğrayın, patates ve havuç da kuşbaşı doğrayın. Hepsini büyükçe bir kaba alalım soğan ve sarımsak yemeklik doğrayıp ekleyelim, salça ve baharatları suyla açarak karıştıralım.
  2. Bezelye, zeytinyağı ve salçayı da ekleyip, güzelce karıştırın 1 2 saat bu türlü dinlensin daha sonra tepsiye evvel folya daha sonra yağlı kağıt serip karışımı yayalım.
  3. Üzerine yağlı kağıdı ıslatıp kapatalım tekrar folya ila kaplayalım, tepsiye biraz su ekleyelim tabanı tutmasın. Bu süreci kimi bazı yapalım.
  4. Pişene kadar 220 derecede yaklaşık 2 saat pişiriyoruz.
Püf noktaları: Herşeyi çiğden olmalı ki daha lezzetli olsun porsiyonluk da yapabilirsiniz ölçüyü azaltabilirsiniz su koymayı unutmayın ancak yemeğe karışmasın.

Kağıt Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst