Kıymalı Krep Tanımı

delihatun

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Krep Tanımı İçin Malzemeler

️Krep:

  • ️2 adet yumurta
  • ️2 su bardağı un (220ml)
  • ️2 su bardağı süt
  • ️1 tutam tuz
️Kıyma:

  • ️400 gram kıyma
  • ️2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • ️1 yemek kaşığı domates salçası
  • ️2 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
  • ️Yarım bardak su
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi
  • ️250 gr rendelenmiş peynir
Kıymalı Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Krep için yumurta,un,süt ve tuzu bir kaseye koyun ve yeterlice karıştırın.
  2. Bir dolu kepçeyi tavaya dökün ve pişirin.
  3. Kıyma için soğanları ve sarımsağı soteleyin ve kıymayı ekleyin.
  4. Bir yemek kaşığı domates salçası içine koyup, tuz ve kırmızı toz biber ile tatlandırın.
  5. Yarım su bardağı suyu dökün ve hafifçeçe ateşte pişirin.
  6. Sosu için 300ml su ve 2 yemek kaşığı salçayı karıştırın.
  7. Kreplerin içini kıyma ile doldurup üzerine peyniri serpin.
  8. Yanlarını katlayın ve yuvarlayın.
  9. Bir güveç kabına yan yana dizin ve üzerlerine domates sosu dökün.
  10. Kreplerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  11. 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin.
Kıymalı Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst