Kıymalı Lazanya Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 250 gr orta yağlı dana kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kapya sarı biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kutu domates sosu
- Tuz, kırmızı toz biber, sarımsak tozu
- Maydanoz kurusu
- 1 paket lazanya hamuru
- 500 ml süt
- 30 gr tereyağ
- 2,5 yemek kaşığı un
- Tuz muskuat baharatı yoksa da olur
- Sarımsak tozu
- 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle uygun bir tencerede kıymayı kavuralım .
- Üzerine doğranmış soğanları ek edelim.
- ondan sonrasında biberleri ek ederek 3- 4 dk kavuruyoruz .
- sonrasındasında salça ve küp küp doğranmış domatesleri ek ediyoruz ve domates sosunu ek ediyoruz .
- Şayet kıvamı hayli katı ise bir kase su ek ederek kıvamını ayarlıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan sosumuzun altını kapatıp beşamel sosumuzun hazırlığına başlıyoruz.
- birinci vakit içinderda tencereye tereyağı eritip üzerine unu ek ediyoruz.
- Un kokusu çıkana kadar kavurma süreci yapıyoruz.
- sonrasındasında üzerine sütü ek edip baharatlarınıda ek ediyoruz ve kıvamlı oluncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Ben küçük borcam kullandım 2 adet borcama yaptım isterseniz büyük uzunluk borcam kullanabilirsiniz .
- Sıvı yağ ile yağlanmış borcama birinci lazanya hamurlarını diziyoruz .
- Üzerine kıymalı sosu her yerine yayıyoruz ve onun üzerinedir beşamel sosumuzu gezdirerek tam 4 kat yapıyoruz.
- En üst kata kıyma ve beşamel sostan daha sonra kaşar peyniri rendeleyip önce ısıtılmış fırında yaklaşık 25 ila 30 dakika pişiriyoruz ve servis yapıyoruz afiyet şifa olsun ????.