Kıymalı Patates Rulo

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kıymalı Patates Rulo Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet büyük uzunluk patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Bir tutam maydanoz(ben koymadım)
Kıymalı harcı için;

  • 350 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Karabiber
Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi
Kıymalı Patates Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle patateslerimizi rendeleyip avuç içimizle suyunu sıkıp bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yumurtaları,isteğe bağlı ince kıyılmış maydanozu ve baharatları koyup karıştırıyoruz.
  3. Hazır olan harcı yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye boşaltıp kaşık sayesinde dikdörtgen olacak biçimde 1 cm kalınlığında yayıyoruz.
  4. Tepsiyi fırının alt rafına yerleştirip 180 derecelik fırında üzerleri yavaşça kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz.
  5. Bu sırada kıymalı harcı için,tavaya kıymayı ve sıvı yağı alıp kavurmaya başlıyoruz.
  6. ondan sonrasında sırasıyla soğanı ve biberleri ekleyip kavuruyoruz.
  7. Sebzeler yumuşayınca salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  8. Son olarak bir su bardağı sıcak suyu ve baharatları da ekleyip harcımız suyunu çekene kadar biraz da bu türlü pişirdikten daha sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  9. Fırından çıkan patatesin üzerine kıymalı harcı döküp yayıyoruz.
  10. Yağlı kağıt sayesinde patatesin uzun kısmından başlayarak rulo formunda sarıyoruz.
  11. En son üzerlerine kaşar peyniri rendesi bırakıp sıcak olan fırına rulomuzu veriyoruz.
  12. Peynirler eriyince fırından alıp dilimleyerek sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Kıymalı Patates Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst