Köfteli Mütebbel

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Köfteli Mütebbel Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz maydanoz
  • Baharatları damak zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz
Mütebbel için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Yarım limonun suyu
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 iri uzunluk közlenmiş patlıcan
Kızartmak için:

  • Biraz sıvı yağ
  • Maydanoz
Süslemek için:

  • Maydanoz, pul biberi
Köfteli Mütebbel Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır


Farklı lezzetler arayanlar buraya.

  1. Köfte için gerekli tüm materyalleri geniş bir kaba alalım, soğan ve sarımsak rendelenmiş olsun. Güzelce yoğuralım.
  2. Ağzını kapatıp 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
  3. Mütebbel yani tahinli köz patlıcan için birinci vakit içinderda patlıcanları közleyelim.
  4. Kabuğunu soyup içini püre haline getirelim.
  5. Ayrı bir kapta patlıcan hariç öbür sos materyallerini güzelce çırpalım. Püre haline gelmiş patlıcanları sosla buluşturalım.
  6. Köfte harcımızdan küçük top formunda köfter hazırlayalım.
  7. Tavamıza biraz sıvı yağ ekleyelim ve köftelerimizi sırayla kızartalım.
  8. Servis ederkilk evvel mütebbelden ekleyelim tabağımıza ondan sonrasında da köfteleri üzerine yerleştirelim.
  9. Köfteler sıcakken tüketin. Afiyet olsun.
Köfteli Mütebbel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst