Köfteli Patlıcan Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet uzun patlıcan
Köftesi için:

  • 500 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • Maydanoz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
Üzeri için:

  • Domates
  • Sivri biber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
Kızartmak için:

  • Sıvıyağ
Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları yıkayıp şeritler halinde soyup yıkayalım.
  2. Bir parmak kalınlığında doğrayalım ve tuzlu suda yarım saat bekletelim acısı gitsin diye.
  3. Sudan çıkarıp havlu kağıtla kurulayalım.
  4. Kızgın yağda kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım.
  5. Köftesi için, tüm materyalleri karıştırıp yoğuralım.
  6. Köfte biçimi verip patlıcanların ortasına koyup borcama dizelim.
  7. Köfte ve patlıcan bitinceye kadar birebir süreci uygulayalım.
  8. Sivri biber ve domatesi doğrayıp ortasına koyalım.
  9. Salça tuz ve sıcak suyu karıştıralım ve yemeğimizin üzerine dökelim.
  10. 175 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun:).
Köfteli Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst