Köfteli Patlıcan Sarma

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet orta uzunluk patlıcan
Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce köftelerimizi hazırlayalım. Bütün köfte gereçlerini katıp, düzgünce yoğuralım. daha sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, hal verelim. Köfteleri fırın tepsisine koyalım 10 dk kadar fırında pişirelim.
  2. Patlıcanları alacalı soyup en uç kısmından başlayıp ince olacak biçimde kesiyoruz ve kestiğimiz patlıcanlar (5 dilim çıkıyor) yarım saat suda bekletiyoruz.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye patlıcanları dizip, fırça sayesinde ardını ve önünü yağlayıp, 180 derece fırında yavaşça yumuşatıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Köfteleri patlıcanlara koyup, sarma halinde sarıp tepsiye diziyoruz ve ortalarına domates, biber yahut patatesde koyabilirsiniz.
  5. Sosu bir tavada karıştırıp, üzerine döküp, 180 derece fırında üzerleri yavaşça kızarıncaya kadar pişirelim.
Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst