Köri Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gr tavuk göğsü
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 10-15 adet mantar
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı köri baharatı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü tüp biçiminde doğrayalım.
- Sıvıyağ, tuz ve kırmızı toz biber ekleyip karıştıralım 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Sebzeri jülyen halinde doğrayalım.
- Wook tavaya birinci vakit içinderda tavukları atalım suyunu saldıktan daha sonra biberleri ekleyelim.
- 5-6 dk bir arada pişirelim ve mantarları da ekleyelim bir süre daha birlikte pişirelim.
- Son olarak köri baharatını ve kremayı ek edip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- Ben fesleğen soslu spagetti ile servis ettim sizde isteğe bağlı olarak makarna yahut pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.