Köri Soslu Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Köri Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 10-15 adet mantar
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı köri baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Köri Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk göğsünü tüp biçiminde doğrayalım.
  2. Sıvıyağ, tuz ve kırmızı toz biber ekleyip karıştıralım 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  3. Sebzeri jülyen halinde doğrayalım.
  4. Wook tavaya birinci vakit içinderda tavukları atalım suyunu saldıktan daha sonra biberleri ekleyelim.
  5. 5-6 dk bir arada pişirelim ve mantarları da ekleyelim bir süre daha birlikte pişirelim.
  6. Son olarak köri baharatını ve kremayı ek edip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
  7. Ben fesleğen soslu spagetti ile servis ettim sizde isteğe bağlı olarak makarna yahut pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Köri Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst