Köz Patlıcan Yatağında Tavuk Sote

delihatun

Global Mod
Global Mod
Köz Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • ️3 topan patlıcan
  • ️yarım kilo tavuk sote (But kısmından)
  • ️1 adet soğan
  • ️1 adet domates
  • ️1 yemek kaşığı salça
  • ️2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • ️Damak zevkinize göre tuz karabiber
Köz Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanları fırında közleyerek yaptığımız için de çok yavaşça bir lezzet.
  2. Öncelikle patlıcanları ikiye bölüyoruz. Bıçak sayesinde kare form verecek biçimde iç kısımlarını yavaşça kesiyoruz (Bunu yapmamızdaki gaye içlerinin hoş pişmesini sağlamak).
  3. Yağlayıp tuzladıktan daha sonra 180 derece fırında içleri eriyene kadar pişiriyoruz.
  4. Bir yandanda tavaya yağ döküp tavuklarımızı soteliyoruz.
  5. Sotelenen tavuklara kuşbaşı soğanı ekleyip kavuruyoruz.
  6. Ardından domatesleri, salçamızı ve baharatları da ekleyip bir taşım pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkan patlıcanları çatal sayesinde eziyoruz.
  8. Pişen tavuk sotelerini patlıcanların içine koyup, rendelenmiş kaşar peynirini de üstlerine koyduktan daha sonra bir daha fırında kaşarlar eriyene kadar ısıtıyoruz ve yemeğimiz servise hazır oluyor. ????afiyet olsun.
Köz Patlıcan Yatağında Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst