Konutta Tantuni

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Evde Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket kuru maya
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tantuni için

  • Et (miktarını kişi sayısına nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 1,5 su bardağı et suyu ya da sıcak su
  • Sıvıyağ
  • Tereyağ
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
Salata için;

  • 3 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kuru soğan
  • Sumak
  • Tuz
  • Limon
Evde Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ben buzlukta kuşbaşı doğranmış eti küçülterek kullandım.
  2. Düdüklüye koyup yarım saat pişirdim.
  3. hemen sonrasında eti tencereye alıp sıvı yağ, tereyağ ile kavurdum.
  4. Son olarak baharatları ekledim.
  5. Lavaş için su, süt, şeker ve mayayı karıştıralım.
  6. Maya eridiğinde öbür materyalleri ekleyerek hamurumuzu oluşturalım.
  7. Bir saat mayalandıralım.
  8. sonrasındasında bezelere ayırarak makul boyutlarda açalım.
  9. Arkalı önlü tavada yüksek ısıda pişirelim. Dikkatli olalım yanmasın. ???? ocak sıcaklığı düşük olmasın aksi takdirde lavaş uzun mühlet piştiği için sert olur.
  10. Domatesi küçük ve maydanozu ince doğrayıp birbirine karıştıralım.
  11. Soğanı yarım ay formunda doğrayıp farklı kapta sumakla karıştıralım.
  12. Son olarak lavaşa tantuniyi saralım vee afiyetle yiyelim. ????.
Evde Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst