Evde Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Lavaş için;
Not EkleTarifi Yazdır
Lavaş için;
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket kuru maya
- Yarım yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Et (miktarını kişi sayısına nazaran ayarlayabilirsiniz)
- 1,5 su bardağı et suyu ya da sıcak su
- Sıvıyağ
- Tereyağ
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- 3 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 kuru soğan
- Sumak
- Tuz
- Limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben buzlukta kuşbaşı doğranmış eti küçülterek kullandım.
- Düdüklüye koyup yarım saat pişirdim.
- hemen sonrasında eti tencereye alıp sıvı yağ, tereyağ ile kavurdum.
- Son olarak baharatları ekledim.
- Lavaş için su, süt, şeker ve mayayı karıştıralım.
- Maya eridiğinde öbür materyalleri ekleyerek hamurumuzu oluşturalım.
- Bir saat mayalandıralım.
- sonrasındasında bezelere ayırarak makul boyutlarda açalım.
- Arkalı önlü tavada yüksek ısıda pişirelim. Dikkatli olalım yanmasın. ???? ocak sıcaklığı düşük olmasın aksi takdirde lavaş uzun mühlet piştiği için sert olur.
- Domatesi küçük ve maydanozu ince doğrayıp birbirine karıştıralım.
- Soğanı yarım ay formunda doğrayıp farklı kapta sumakla karıştıralım.
- Son olarak lavaşa tantuniyi saralım vee afiyetle yiyelim. ????.