Kremalı Tavuk Yanında Patates Püresi

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kremalı Tavuk Yanında Patates Püresi Tanımı İçin Gereçler

  • ️400 gram tavuk göğsü (Küp doğranmış)
  • ️1 soğan ️1 diş sarımsak (Kıyılmış)
  • ️150 gram mantar (Dilimlenmiş)
  • ️2 tatlı kaşığı tuz karabiber toz kırmızı biber
  • ️200ml krema
  • ️1 tatlı kaşığı nişastayı yarım bardak suda eritin
️Püre için;

  • ️4 adet patates
  • ️1 yemek kaşığı tereyağı
  • ️Biraz tuz ve karabiber
  • ️100ml krema
Kremalı Tavuk Yanında Patates Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Soğan ve sarımsağı yağda kavurun.
  2. Tavuk modüllerini ekleyin ve bir arada kızartın.
  3. Mantarları ekleyin ve baharatlarla tatlandırın.
  4. Kremayı ve yarım su bardağı nişasta karışımı yemeğin içine katın ve yavaşça ateşte pişirin.
  5. Püre için patatesleri küp küp doğrayın ve suyu kaynatın.
  6. Kaynadıktan daha sonra çatal ile ezin.
  7. Tereyağı ve tuzu ekleyip krema ile püre haline getirin.
Kremalı Tavuk Yanında Patates Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst