Kürdan Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Kürdan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 7-8 adet patlıcan
Köftesi için;

  • 750 gram kıyma
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1-2 dilim bayat ekmek
  • 1 adet yumurta
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
Üzeri için;

  • 2 adet domates
  • 5 adet biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı ılık su
Kürdan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle patlıcanları iki kenarından pijamalı biçimde soyup, ince uzun şeritler halinde keselim. Patlıcanları acı suyunu bırakması için yarım saat kadar tuzlu suda bekletelim.
  2. Bu ortada köfte harcını hazırlayalım geniş bir kaba köfte için olan tüm gereçleri ekleyip uygunca yoğuralım.
  3. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde modüller alıp, daire biçiminde köfteler yapalım 20 dakika kadar dinlendirip 10 dakika kadar fırınlayalım (Dilerseniz yağda da kızarta bilirsiniz lakin fırınlayınca daha yavaşça oluyor)
  4. Bu ortada suda bekleyen patlıcanları kurulayıp, zeytinyağında kızartıp, kağıt havlu serili tepsiye çıkaralım.
  5. Bu süreçte bittikten daha sonra patlıcanları artı formunda yapıp, ortasına 2 tane köfte koyup, bohça biçiminde kapatıp, üzerine domates biberle kürdan ile sabitleyelim.
  6. Üzeri için; 1 su bardağı ılık suda bir tatlı kaşığı salçayı eritip, üzerine gezdirip, 40-45 dakika ortalama 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun.
Kürdan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst