Lokum Üzere Et Kavurma

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1’er tatlı kaşığı nane kırmızı biber kekik ve kara biber
  • 2 su bardağı kaynar su
Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kuşbaşı doğranmış eti ısınmış tencereye alın ve yüksek ateşte sürekli karıştırın.
  2. Etimiz suyunu salınca sıvı yağ ekleyin, kısık ateşte orta ara karıştırın.
  3. Ardından dörde bölünmüş soğanlar ve sarımsakları ekleyelim.
  4. Yarım su bardağı sıcak suya salçamızı alıp karıştırarak açalım ve etimize dökelim. Akabinde biber ve domatesleri doğrayıp ekleyelim.
  5. Baharatlarını ekleyelim.
  6. Son olarak 2 su bardağı kaynar suyu ekleyelim ve suyunu çekene kadar yaklaşık 55 dakika kadar pişirin.
  7. Ocaktan almaya yakın tuzunu ekleyelim servis ederken üzerine maydanoz serpebilirsiniz.
    ❗
    tuzu son da eklerseniz etimiz yumuşak ve daha lezzetli olur afiyet olsun
    🌸
    .
Lokum Üzere Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst