Mantarlı Et Sote Tanımı (İftar Yemekleri Akşam Yemeği Tarifleri) Görüntülü

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Mantarlı Et Sote Tanımı (İftar Yemekleri Akşam Yemeği Tarifleri) İçin Gereçler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan (orta boy)
  • 1 adet sarımsak (orta boy)
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (hafifçe dolu)
  • 250 gr mantar
  • 1/2 (yarım) su bardağı domates püresi
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
Mantarlı Et Sote Tanımı (İftar Yemekleri Akşam Yemeği Tarifleri) Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Herkese merhaba! eti yumuşacık, lezzetli bir et sote tanımı paylaştım. Mantarlı et sote tanımımı denerseniz kesinlikle yorum yapın.

  1. Öncelikle sıvı yağı tavaya alalım.
  2. Tava ısınınca etleri ekleyip mühürleyelim.
  3. Etlerin rengi kırmızıdan kahverengiye döndüğünüzde tavanın kapağını kapatıp ocağın altını kısalım.
  4. Kısık ateşte etler evvel suyunu salacak. daha sonrada suyu yine çekilecek.
  5. Suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim. (sürenin sonunda etinizi denetim edin, hala sertlik var ise bir su bardağı sıcak su ekleyip yenidendan pişmeye bırakın. )
  6. Etler piştiğinde yemeklik doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı ekleyip 3-4dk kadar kavuralım.
  7. Akabinde kırmızı kapya biberi ekleyip 2-üç boyutluk daha kavuralım.
  8. 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip karıştıralım.
  9. Gerisinden doğranmış mantarları ek edip 2-üç boyutluk da mantarla birlikte kavuralım.
  10. Bu kademede yarım su bardağı domates püresi, 1,5su bardağı sıcak suyu ekleyelim. 1 tatlı kaşığı nişastayı 1-2 yemek kaşığı su ile açıp onu da ekleyelim. (nişasta biraz daha kıvamlı olmasını sağlıyor. İsterseniz eklemeyebilirsiniz. )
  11. Son olarak baharatlar. 1,5 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı pulbiber, yarım çay kaşığı kekik, çeyrek çay kaşığı karabiber ekleyelim.
  12. Kaynadığında altını kısıp kapağını kapatalım.
  13. Kısık ateşte kapağı kapalı 20-25dk pişirelim. Deneyecek olan herkese afiyet olsun. Tanımın ayrıntılı görüntüsünü aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.
Mantarlı Et Sote Tanımı (İftar Yemekleri Akşam Yemeği Tarifleri) Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst