Mantarlı Tavuklu Beşamel Soslu Patates

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Mantarlı Tavuklu Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Gereçler

  • 3 orta uzunluk patates
  • Yarım kilo mantar
  • 2 kesim tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için

  • 2 su bardağı kaşar peyniri
Mantarlı Tavuklu Beşamel Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patateslerimizi istediğimiz büyüklükte doğrayıp tepsimize alıyoruz, zeytinyağlımızla düzgünce karıştırıp 180° fırınımıza veriyoruz.
  2. Tavuklarımızı haşlıyoruz. 25-30 dk kadar fırında kalan patateslerimizi orta ara karıştırıyoruz ve yumuşayınca mantarlarımızı da istediğimiz büyüklükte doğrayıp üzerine koyuyoruz ve fırınımıza veriyoruz.
  3. Mantarlar pişene kadar yaklaşık 15-20 dk kadar yemeğimizi pişiriyoruz.
  4. Beşamel sosumuzu yapıyoruz. Evvel tereyağımızı ve unumuzu kavurup tavuk suyunu ve sütü ekliyoruz. Pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  5. Haşlanan tavuklarımızı fazlaca küçük olmayacak biçimde tiftiyoruz ve mantarlarımızın üzerine diziyoruz.
  6. Beşamel sosumuzu ve rendelediğimiz kaşar peyniri de üzerine koyup üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Ve afiyet olsun ????.
Mantarlı Tavuklu Beşamel Soslu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst