Ma’s House: Bir Sanatçı Büyükannesinin Ölüm Dileğini Gerçekleştiriyor

Idealed

Active member
Southampton Köyü’nün yaklaşık üç mil batısında, Shinnecock Nation’ın rezervasyonunda, sulu, parlak kırmızıya yarı boyanmış bir ev duruyor. Hamptons sahillerinden toplanan deniz kabuklarından oluşan dairesel bir heykel – bir mandala – ön kapının yanında duruyor ve burada sadece ara sıra geyik veya yoldan çıkmış bir UPS teslimat kamyonu tarafından rahatsız ediliyor.

Bu, güzel sanatlar fotoğrafçısı ve Shinnecock Nation kabilesi üyesi Jeremy Dennis tarafından geçen Ağustos ayında kurulan Ma’s House & BIPOC Arka Stüdyosu. Bay Dennis büyüdü ve şu anda 800 dönümlük rezervasyonun yaklaşık 660 sakininden biri olan binada yaşıyor. Bağışlar, alın teriyle ve becerikli akrabaların nezaketiyle, evi renkli sanatçılar için bir sığınak, eğitim merkezi ve vitrine dönüştürdü. Ama hala yapacak işleri var.

Yenileme projesi hakkında “Belki yolun yarısındayız” dedi.

Ma’nın Evi, Bay Dennis’in büyükannesi Loretta A. Silva’nın adını, aile üyeleriyle çevrili Shinnecock Körfezi yakınlarında arabasının kaputunda otururken gösterilenden almıştır. Kredi… Jeremy Dennis’in izniyle

Ma’s House’un “Annesi”, Bay Dennis’in 1998’de 78 yaşında ölen büyükannesi Loretta A. Silva’dır. 1960’larda o zamanki kocası Peter Silva (daha sonra boşandılar) tarafından ahşaptan toplanan odunlarla inşa edildi. 1845 yılında yıkılan bir kilise binası olan mülk, tek bir oda olarak başladı ve üç kuşak aile üyesini içine alarak adım adım büyüdü. Bayan Silva, Bay Dennis’in multidisipliner bir sanatçı ve öğretmen olan annesi Denise Silva-Dennis de dahil olmak üzere altı çocuğu orada büyüttü. 31 yaşındaki Bay Dennis, doğumundan 13 yaşına kadar, ailesi ve ablası Kelly ile rezervasyondaki başka bir eve taşınana kadar orada yaşadı.


Bayan Silva ölmeden önce kızına, evinin, ailesinin ve Kızılderili mirasının anılarını koruyan bir müzeye dönüştürülmesini dilediğini söyledi.

Karen Levitov, sol arka, Stony Brook Üniversitesi’ndeki Paul W. Zuccaire Galerisi’nin yöneticisi ve küratörü, bir grup stajyerle birlikte ziyaret ediyor. Kredi… Jeremy Dennis

20 yıldan fazla bir süre sonra, Ma’s House sadece canlı sergilere, atölye çalışmalarına ve oyun gecelerine ev sahipliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda ikamet programı, BIPOC sanatçılarını Shinnecock kültürünün bazı yönlerine dayalı projeler yapmak için bir ayda bir rezervasyona getiriyor.

Bugüne kadar ikamet eden 11 sanatçının eserleri Ma’s House ve arazisinde sergileniyor. Örneğin mandala, Ekim 2021’de gelen Jamaika doğumlu Pamella Allen’a ait. Salyangoz kabukları, geleneksel Shinnecock takılarının kaynak malzemesine atıfta bulunuyor.

Bay Dennis’in kendi sanat eseri de yerli temalara odaklanıyor. Dijital fotoğraflarından bazıları, klişeleşmiş Plains Hint tarzı geyik derisi ve boncukları içinde çağdaş Hamptons insanlarıyla çarpışan kadın ve erkekleri gösteriyor. Başka bir projede, Kızılderili önemi ile aşılanmış Long Island sitelerini belgeledi.


Arka & Soul: Hamptons’ın kurucusu Yaya Reyes, “Jeremy’nin çalışması Shinnecock Nation’ın Hamptons’taki tarihinin kültürel önemini araştırıyor” dedi. 24 Temmuz’da Ma’s House turu.)

Ma’s House’da Nisan ayında düzenlenen “Yerli Arka ve Şiir” adlı sergide, Bay Dennis’in basmakalıp Yerli Amerikalılar ile çağdaş Hamptons halkı arasındaki çatışmaları hayal eden Rise serisinden isimsiz fotoğraf baskısı yer aldı (solda). Kredi… Jeremy Dennis

Bay Dennis, 2020’de Ma’s House’u ilk kez tasarladığında, pandemi nedeniyle bina birkaç yıldır terk edilmişti ve yıpranmıştı. Birinci katın tavanının üzerinde meşe palamudu yığınları arasında yuva yapan bir sincap kolonisinden geldiği anlaşılan bir “ıslak köpek” kokusu yaydığını hatırladı.

Korkunç durumuna rağmen, işin çoğunu kendisi ve bir inşaatçı olan babası Avery Dennis, Jr.’ın yapacağı düşünülürse, 50.000 doların onu hayata döndüreceğine inanıyordu. Yaklaşık 400 bağışçı, bu miktara yakın bir bağış toplama kampanyasına katkıda bulundu. Ancak Bay Dennis, kısa sürede, felaketin eşiğinde olan tesisatı değiştirmenin tüm bütçeyi tüketeceğini öğrendi. Bir ev geliştirme kredisi söz konusu değildi – temerrüt durumlarında, bankaların Shinnecock arazisinde teminat alması yasaklandı ve bu da toplumu etkili bir şekilde yeniden çizdi. Bay Dennis, gerekli onarımları ve birçok kozmetik onarımını yapmak için kendi ceplerini karıştırdı. Şimdiye kadar, yenileme maliyetleri yaklaşık 130.000 $ ‘ı buldu.

Çalışmaları çevrecilik ve dans üzerine kurulu bir rezidans sanatçısı olan Beau Bree Rhee’nin yapıtlarının sergisi. Yenilenmiş alan, aslında, Bayan Silva’nın altı çocuğunu büyüttüğü tek odalı yapının ana kısmıydı. Kredi… Jeremy Dennis

Ama şimdi 1960’ların orijinal ön kısmında arkayı sergilemek için yeni döşeme ve yeni alçıpan var. Köşe mutfak yeniden düzenlendi ve küçük bir hediyelik eşya dükkanı içeriyor. Kapalı bir yaz sundurması bir yemek alanıdır. Ve oturma odasının ortasındaki metal direk yapısal destek için mi? Tam olarak değil, dedi Bay Dennis: Bu, ana konusu keder olan multidisipliner bir sanatçı olan canlı kız arkadaşı Brianna Lynn Hernández Baurichter tarafından gerçekleştirilen aerobik egzersizler için. Ziyaret eden çocuklar buna bayılıyor, diye ekledi.


Çift cam kapılar, Shinnecock’a ve aile tarihine adanmış sanat eserleriyle donatılmış bir koridorun bulunduğu arka bölüme açılmaktadır. İkinci katta, Yanyan Huang (Temmuz 2021) tarafından Long Island ve Shinnecock atalarının topraklarının hatlarına dayalı olarak boyanmış renkli soyutlamalarla asılı olan oturma odası var. Kitaplıklar, yakınlardaki Sag Limanı’ndaki halk kütüphanesi tarafından bağışlanan Kızılderili tarihi, antropolojisi ve kültürü üzerine ciltlerle dolu.

1990’ların başındaki aile fotoğrafı (soldan) Bayan Silva; Bay Dennis’in babaannesi Dorothy Dennis; Bay Dennis’in annesi Denise Silva-Dennis; ve kimliği belirsiz bir akraba. Bay Dennis ön plandaki bebek. Kredi… Jeremy Dennis’in izniyle

Kitaplar, Bay Dennis’in çocukluk yatak odası olan küçük bir ofiste devam ediyor. Bir bilgisayar, bir yazıcı, Bay Dennis’in kolej arka projesi olarak yaptığı babasının alçı büstü ve Bayan Hernandez’in ölen yakınlarını anmak için yaptığı Día de los Muertos sunağı ile donatılmıştır.

Üçüncü katta, çatının altında, Bayan Silva’nın yatak odası olan ve şimdi Bayan Hernández Baurichter’in stüdyosu olan geniş bir alan var. Ağacın tepesine bakan, bol ışık alan odanın biraz pürüzlü, mavi boyalı zeminleri vardır, bu da ona bir aerie kalitesi kadar okyanusu aşan bir his verir. Bay Dennis, “Görünüşe göre büyükbabam Peter hiç seviye kullanmamış,” dedi. “Her zaman eğiliyormuş gibi hissediyorsun.”

Ma’s House’da ayrıca, sanatçıların stüdyo alanı olarak kullanması için sabitlenmekte olan bir grev bodrumu var. (Aile fotoğrafları, Noel kutlamaları sırasında kuzenlerle tıka basa dolu olduğunu gösteriyor.) Birkaç adım aşağıda, Bay Dennis’in amcasının Harley-Davidson motosikletinin kalıntılarını bulmak için dehşete düştüğü bir alt bodrum var, 700 kiloluk paslı demir fırınından bahsetmiyorum bile. çıkarmak için küçük bir akraba ordusu gerekiyordu. Toprak zemin çimentoyla kaplıydı ve oda şimdi spor salonu ekipmanlarına sahip.

Bayan Rhee, Shinnecock Körfezi kıyı şeridinden ilham alan ikamet çalışması için pigmentler oluşturmak için yerel toprak ve deniz kabuklarını kullandı. Kredi… Jeremy Dennis

Ağaçlarla çevrili çevrede yapılan bir tur, kenelere dikkat edilmesi için bir uyarı ile geldi. Tavuklar bu yıl onları yemek için gelecekler ama şimdilik Bay Dennis temkinli bir şekilde evin arkasındaki bir çift arı kovanına doğru yol aldı. Kovanlar (ve iki yıllık arıcılık hizmetleri), Southampton’da yaşayan ve New York Eyaleti ile son mücadelelerde Shinnecock Nation’a mali yardımda bulunan Pink Floyd grubunun kurucusu Roger Waters’ın bir hediyesiydi.

Yakınlarda, Amagansett’teki Quail Hill Çiftliği’nde çalışmak üzere Brooklyn’den yeni taşınan bir dansçı olan Sarah Chien tarafından verilen fideler için yükseltilmiş bahçe yatakları hazırlanıyordu. Bayan Chien, fazla otlar ve yeşillikler içeren bir kutuya sarıldı. “Bir sürü lahana, kereviz. Kış lezzetli mi? Bilmiyorum. Koklayıp alışman gerekecek,” dedi Bay Dennis. “Kekik, frenk soğanı, marul.” Küçük bir tencere kaldırdı.


“Ve bazı çok üzgün yakalılar, sanırım sağlığına geri dönebilirsin.”

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun. Bizi Twitter’da takip edin: @nytrealestate.
 
Üst