Memleketi Avantajı Olan Bir Broker ‘Hamptons’u Satmak’ Hakkında Konuşuyor

Idealed

Active member
Southampton’da doğup büyüyen JB Andreassi, mevsimler söz konusu olduğunda bölgenin kutupluluğunu biliyor: yaz değil, yaz.

31 yaşındaki Bay Andreassi, tatil kasabaları ve sahildeki evleriyle tanınan Hamptons’ta gayrimenkul satan ve geliştiren bir komisyoncu ve inşaatçıdır. Nest Seekers için bir ajandır ve Discovery+’daki ve daha önce Netflix programı “Million Dollar Beach House”daki “Selling the Hamptons” kadrosunun bir parçasıdır. .

Aynı zamanda erkek kardeşi ve uzun süredir yerel bir geliştirici olan babalarıyla birlikte çalıştığı lüks konut geliştirme şirketi Andreassi Development’ın ortak müdürüdür.

Bu da onu, o sıcak yaz günlerinin kasaba ekonomisi için ne kadar kritik olduğunu ve gelgit boyunca gayrimenkullerin nasıl gelgitler yaşadığını bilen bir yerli yapıyor. Kısa süre önce işi, Hamptons gayrimenkulünün durumu ve bölgeyle olan bağları hakkında konuştu. (Bu röportaj uzunluk ve netlik için düzenlendi.)

Bana emlak işine nasıl girdiğini anlat. Baban işin içindeydi, değil mi?

Ben sadece onun etrafında büyüdüm. Buldozerle büyüdüm, çekiç sallayarak büyüdüm. Babam (Joseph B. Andreassi, Jr.) 90’ların sonlarında Southampton’daki kütüphaneyi inşa etti; ve 55.000 metrekarelik büyük bir spor tesisi olan SYS (Southampton Youth Services). Kasaba, yerel topluluk için çok şey yaptı ve ayrıca evler inşa etti.

Biraz daha büyüdüğünde, “Burada kim yaşıyor? Bunu kim satın alıyor?” Ve öğrenirsiniz, “Ah, burası dünyanın en başarılı insanlarından bazıları için bir topluluk, gelip burada ikinci veya üçüncü bir ev satın alacak kadar şanslı veya başarılı olan bir topluluk.” Bu yaşam tarzı beni her zaman büyüledi, çünkü biz bu şekilde büyümedik.

Satış yaparken hangi güncel trendleri fark ettiniz?

Asla gerçekten Hamptons olarak kabul edilmeyen, ama belki şimdi ya da o genel alanda olan yerlere baskılar gördüm. Westhampton Beach ve Remsenburg gibi yerler, Sag Harbor, East Hampton, Bridgehampton, Southampton ile karşılaştırıldığında, beş yıl kadar önce bu kadar sevilmedi. Şimdi, buradaki en sıcak ticaret alanlarından biri.

North Fork, Hamptons değil ama Hamptons’a çok yakın. Gerçekten çok güzel manzaraları, kuzeydeki sesi, muhteşem şarap imalathaneleri olan bir yer; sadece Hamptons kadar geliştirilmemiştir. İnsanların orada yaşamayı ve yatırım yapmayı gerçekten düşünmeye başladığını görüyorum.

Bunun neden olduğuna dair bir fikrin var mı?

Envanter eksikliği. Basit ekonomi, arz ve talep. Sanki satacak mülkümüz yok, çok alıcımız var ve satılan mülklerin fiyatları şişirilmiş. Satıcılar gerçekten çılgın rakamlar alıyorlar çünkü yapabileceklerini biliyorlar, envanter çok ince ve hala Hamptons’tan bir parça isteyen çok büyük bir insan grubu var.

Alıcılar son zamanlarda sizden özel bir şey istiyor mu?

Kapalı-açık yaşam. Ve bunu yapabilirlerse, her şeyin evlerinde merkezileştirilmesini istiyorlar. Müşterilerimin çoğu için fazladan bir ofis alanına sahip olmak bir satın alma işleminde hayati hale geldi; Bir spor salonu için alan ile aynı şey, ister bir Peloton koyabilecekleri bir havuz evi olsun, ister benzer bir şey. Güneş panelleri de son üç ila dört yılda isabet eden büyük bir şeydir.

Kiralama alanında hangi trendleri fark ettiniz?

Kiralık müşteri genellikle üç yıl içinde satın alacak, Hamptons’ın onlar için olup olmadığını görmek için test edecek biri. Tam yıllığına kiralık ev arayan ve bunun için çok fazla para harcamak zorunda kalan benim yaşımdaki bir sürü insan görüyorum.

Bunun Hamptons’ın kimliğinin bir parçası olmadığını biliyorum, ancak daha uygun fiyatlı daha fazla bina olması gerektiğini düşünüyorum çünkü konut arayan ve her gün çalışmak için Hamptons’a gidip gelmek zorunda olan birçok insan var.

Biz buna ticaret geçit töreni diyoruz, çünkü dışarıdaki evleri inşa etmeye yardım etmek için gelen çok sayıda esnaf var. Hat sabah 6’da başlıyor, Southampton, Bridgehampton, East Hampton, Montauk’a ulaşmak için Shinnecock Kanalı’nı geçmeye çalışıyor. Ama o kadar çok insan var ki, onları nereye koyacağınızı bile bilmiyorum, bu yüzden neredeyse işe gidip gelmek zorunda gibisiniz. Benzin fiyatları galonu 5 doların üzerindeyken, bunun ne kadar sürdürülebilir olduğunu bilmiyorum. geçinmek için bir sonraki maaşlarına güvenen insanların sayısı.

Hamptons emlak piyasasını nasıl tanımlarsınız?

Eskiden ikincil bir pazardı ve şimdi birincil pazar haline geliyor. Altı aydan bir yıla kadar piyasada olan gayrimenkuller şimdi bir ay içinde gidiyor. Satın almak için geliyorsanız, hazırlıklı olmanız ve ikna olmanız gerekir. Doğru şeyi bulursan, tetiği çekmelisin.

“Hamptons’u Satmak”, “Milyon Dolarlık Sahil Evi” ile nasıl karşılaştırılır?

“Hamptonları Satmak”ta, gerçekten yüksek tempolu, oldukça aktif alıcıların, yatırımcıların pandemi tarzını gösteriyoruz. Yaptığımız işte daha çok tecrübeliyiz, daha çok gayrimenkul, daha çok ev. Diğer şey ise, aslında Hamptons’ı gösteriyoruz. Berber dükkanı gibi yerel yerleri gösteriyoruz – bu berber dükkanını işleten çocuklar East Hampton’da büyüdüler – ve yerel bir Southampton çocuğu tarafından kurulan Hill Street boksu. Hamptons’ı bu kadar farklı kılan anne ve baba dükkanları olan Golden Pear kafe gibi yerlere maruz kalmamızı seviyorum. Bu, diğer gösteriye kıyasla “Hamptons’u Satmak” ile gerçekten gurur duyduğum bir şeydi.

Gösteri iş için iyi mi?

İşinizin çoğu TV yapmıyor ve bir sahne yapacaksınız, dört saat sürüyor; telefonunuza geri dönüyorsunuz ve insanlar “JB, neredesin, ne yapıyorsun?” “Oh, şovu ben çekiyorum” diyorsunuz ve onlar “Bu harika, senin adına sevindim ama bu anlaşmayı halletmemiz gerekiyor” diyorlar.

Müşterilerimin çoğu anlıyor ve bana TV olayı yüzünden geliyorlar. Ama bu yüzden işimi kaybettim çünkü onlara ihtiyaç duydukları ilgiyi gösteremedim. Çalıştırmaya, dengeyi bulmaya çalışıyoruz. Onunla daha iyi oluyorum, ama bu zorlu.

1 milyon doların altında mülk var mı?

Bulmak zor; belirli bölgelerdedirler. Springs, böyle bir şey bulabileceğiniz bir alan olabilir. Hampton Bays, Doğu Quogue. Ve gerçekten bu. İnce seçimler.

Sattığınız en pahalı ve en ucuz evler hangileri?

20 milyon dolar. 20 milyon dolara listelendi, buna çok yakın bir fiyata satıldı. En ucuzu Springs’te bir arkadaşa satılan 810.000 dolardı.

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun. Bizi Twitter’da takip edin: @nytrealestate.