Mesken Yordamı Adana Kebap

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Ev Adabı Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • Arzuya bakılırsa 1 çorba kaşığı isot
  • 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Lavaş için;

  • 3 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • Aldığı kadar su yumuşak ele yapışmayan kıvamlı olmalı
Garnitür için;

  • 3 tane mor soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çorba kaşığı sumak
Ev Adabı Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Adana kebap için rondodan geçirilmiş kırmızı kapya biber ve soğanın suyu sıkılarak genişçe bir kaseye alınır. Üzerine kıyma ve seviyorsanız kesinlikle kuyruk yağı da eklemeyi unutmayın.
  2. Tuz, kırmızı toz biber ve pul biber eklenip yoğurulup üzeri kapalı 1 saat dolapta bekletilir. Dilerseniz hazır lavaş da kullanabilirsiniz.
  3. Lavaş için; un yoğurma kabına alınıp üzerine maya ve tuz eklenip ılık suyla yoğurulur (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı) hamur 40 dk mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamur 12 eşit bezelere bölünür. Bezeler çokça unlanıp merdaneyle incecik açılıp tavada yüksek ateşte gerili önlü pişirilir.
  5. Pişen lavaşların kurumaması için kesinlikle mutfak havlusuyla örtelim. bu türlü tüm bezeler açılıp pişirilir. Garnitür için doğranmış soğanların üzerine maydanoz ve sumak eklenip karıştırılır.
  6. Dolapta bir saat bekleyen adana harcından mandalina büyüklüğünde modüller alınıp şişlere elle biçim verilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Tüm harç bu türlü hazırlanır.
  7. Arada kalan boş yerlere közlenmiş için biber yerleştirip öncesinden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli 25 dakika pişirilir.
  8. Pişen adanalardan lavaşların ortasına yerleştirilip üzerine garnitür ve közlenmiş kırmızı kapya biber ve yeşil biber eklenip dürüm yapılıp afiyetle yenir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
    ☺
    ❤
    .
Ev Yordamı Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst