Ev Adabı Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram orta yağlı dana kıyma
- Arzuya bakılırsa 1 çorba kaşığı isot
- 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant maya
- Aldığı kadar su yumuşak ele yapışmayan kıvamlı olmalı
- 3 tane mor soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 çorba kaşığı sumak
Not EkleTarifi Yazdır
- Adana kebap için rondodan geçirilmiş kırmızı kapya biber ve soğanın suyu sıkılarak genişçe bir kaseye alınır. Üzerine kıyma ve seviyorsanız kesinlikle kuyruk yağı da eklemeyi unutmayın.
- Tuz, kırmızı toz biber ve pul biber eklenip yoğurulup üzeri kapalı 1 saat dolapta bekletilir. Dilerseniz hazır lavaş da kullanabilirsiniz.
- Lavaş için; un yoğurma kabına alınıp üzerine maya ve tuz eklenip ılık suyla yoğurulur (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı) hamur 40 dk mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur 12 eşit bezelere bölünür. Bezeler çokça unlanıp merdaneyle incecik açılıp tavada yüksek ateşte gerili önlü pişirilir.
- Pişen lavaşların kurumaması için kesinlikle mutfak havlusuyla örtelim. bu türlü tüm bezeler açılıp pişirilir. Garnitür için doğranmış soğanların üzerine maydanoz ve sumak eklenip karıştırılır.
- Dolapta bir saat bekleyen adana harcından mandalina büyüklüğünde modüller alınıp şişlere elle biçim verilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Tüm harç bu türlü hazırlanır.
- Arada kalan boş yerlere közlenmiş için biber yerleştirip öncesinden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli 25 dakika pişirilir.
- Pişen adanalardan lavaşların ortasına yerleştirilip üzerine garnitür ve közlenmiş kırmızı kapya biber ve yeşil biber eklenip dürüm yapılıp afiyetle yenir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun