Microsoft’un Yapılacaklar, şu ana kadar Wunderlist’e ayak uyduramıyor

Womanne

Member


  1. Microsoft’un Yapılacaklar, şu ana kadar Wunderlist’e ayak uyduramıyor

İşlevleri karşılaştırırken, Microsoft’un yeni görev yönetim sistemi hala selefi Wunderlist’in çok gerisinde kalıyor.


Microsoft dün, son derece başarılı görev yönetim sistemi Wunderlist’in halefi olduğu söylenen yeni “Microsoft To-Do” uygulamasının bir önizlemesini yayınladı. Haziran 2015’te Microsoft, Berlin şirketi 6Wunderkinder’ı “100 ila 200 milyon ABD doları” karşılığında satın aldı. Wunderlist’in daha fazla geliştirilmesi o zamandan beri durdu. Bunun yerine Microsoft, Microsoft Outlook ve Microsoft bulutuyla entegre olacak “Cheshire” kod adlı yeni bir uygulama üzerinde çalışıyordu.

Microsoft To-Do şu anda Windows 10 (Mobil dahil), Android, iPhone ve bir web uygulaması olarak kullanılabilir. macOS, iPad ve Android tabletler için uygulamalar planlanıyor ancak henüz mevcut değil. Kaydolmak için bir Microsoft kullanıcısına veya Office 365 hesabına ihtiyacınız var. Wunderlist ayrıca Google, Facebook ve özel hesapları da destekler.

Microsoft Yapılacaklar henüz Wunderlist’e ayak uyduramadı


Görev listelerindeki görevlerle ilgili temel konsept ve kullanılan semboller Wunderlist’i anımsatsa da Microsoft To-Do orijinaline ayak uyduramıyor. Görevler için alt görevler, öncelikleri, görevler için dosya depolama, listeleri yazdırma ve görev listelerini diğer kullanıcılarla paylaşma yeteneği yoktur. Wunderlist’teki otomatik “Her”, “Hafta” ve “Önemli” listelerinin yanı sıra (daha az bilinen) hashtag desteği de eksik. Ürün yöneticisi Ori Artman’a göre (LinkedIn profiline göre, 2009 ile 2015 yılları arasında ABD’de Microsoft’taydı ve şimdi Mart 2017’de Berlin’de Microsoft ile birlikte) Microsoft To-Do’da yalnızca “Bugün” görünümü var. yeni Kime) uygulaması, bugün yapmak istediklerim hakkında “akıllı öneriler” sunuyor.

Microsoft Outlook’ta duyurulan entegrasyon henüz mevcut değil. Microsoft To-Do yanıt web tasarımı bile (bkz. Şekil 1) orijinali kadar iyi değil.




Wunderlist halefi olarak Microsoft To-Do



Yapılacaklar web uygulamasının, duyarlı tasarımda zayıf yönleri vardır (Şekil 1).



Microsoft, görevleri Wunderlist’ten Microsoft To-Do’ya aktarmak için bir içe aktarıcı sunar. Microsoft To-Do henüz alt görevleri desteklemediğinden, alt görevler yalnızca not olarak okunabilir. Ancak ithalatçı bu sabah bir test üzerinde çalışmak istemedi (bkz. Şekil 2).




Microsoft Yapılacaklar henüz Wunderlist'e ayak uyduramadı



İthalatçı, yarım saat sonra hala üç görevlik bir listeyi içe aktarmadı (Şekil 2)



Wunderlist’in hevesli bir kullanıcısı olarak, Artman’ın blog yazısında ifade ettiği yeni uygulama için duyduğum heyecanı paylaşamam.

Neden Wunderlist’in devamı?


Microsoft’un büyük paralar karşılığında satın aldığı uygulamaları geliştirmeye devam etmek yerine neden yapılacak yeni uygulamalar geliştirdiği sorusu ortaya çıkıyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yok. Ancak bunun nedeninin Wunderlist’in Microsoft teknolojileri ve Microsoft bulut ürünleri üzerine kurulu olmamasından şüpheleniliyor.

Artman, blog gönderisinde Microsoft’un “Wunderlist’in en iyilerini To-Do’ya yerleştirdiği” anda Wunderlist’i bırakacağını duyurdu (“Wunderlist’in en iyilerini To-Do’ya dahil ettiğimizden emin olduktan sonra emekli olacağız. Harikalar Listesi”). Microsoft, Uservoice’da Yapılacakları iyileştirmek için öneriler topluyor.

Microsoft To-Do ne zaman hazır olacak?


Wunderlist için bir bitiş tarihi bile yok. Yeni Yapılacaklar uygulamasının uzun geliştirme süresini anlayamıyorum.

Bir haftadan kısa bir sürede web uygulaması olarak MiracleList adında Wunderlist benzeri bir uygulama geliştirdim. İlgili eğitim, bugün yayınlanan iX 5/2017’de başlıyor. Başlangıçta iX 4/2017 için planlanmıştı, ancak daha sonra yayıncılar makaleyi “JavaScript Today”e odaklanarak çevrimiçi bir sayıya erteledi.


()



Haberin Sonu
 
Üst