Miracast Nedir, Nasıl Kullanılır?

Epiclife

Member
Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda ya da Android işletim sistemine sahip taşınabilir aygıtınızda bir şeyler izlerken yahut değerli bir süreç yaparken farklı bir ekran kullanmak isteyebilirsiniz. Kablolu irtibat ile bir hayli farklı metot olsa da miracast ile kablosuz ekran paylaşımı yapmak hayli daha kolaydır. Ekran paylaşımı yapmak için miracast uyumlu aygıtların birebir Wi-Fi ağına bağlı olması kafidir.

Miracast bilinenin bilakis bir uygulama değil, temas protokolüdür. Bu sistem ile tıpkı Wi-Fi ağına bağlı miracast uyumlu tüm aygıtlar içinde ekran paylaşımı yapılabilir. bir epeyce aygıtta dahili olarak bu sistem bulunduğu için uyumlu aygıt sayısı bir çok yüksek. bir daha de ayrıntılara geçmedilk evvel aygıtınızın miracast uyumlu olduğundan emin olun. Gelin miracast nedir, nasıl kullanılır biraz daha ayrıntılı inceleyelim.

Miracast nedir?

Miracast, 2012 yılında yayınlanan ve birebir Wi-Fi ağına bağlı aygıtlar içinde kablosuz ekran paylaşım imkanı sunan bir protokoldür. Bilinenin bilakis bir uygulama değildir. Son senelerda piyasaya sunulan neredeyse tüm aygıtlar miracast uyumludur. Bu sayede bir hayli farklı aygıt içinde multimedya paylaşımı kablosuz olarak sağlanmaktadır.

Miracast ne işe fayda?

Miracast protokolünün öncelikli maksadı, kullanıcıları kablo temaslarından kurtarmaktır. Tüm aygıtların giderek akıllı hale geldiği günümüz şartlarında artık güç kaynakları haricinde rastgele bir kablo kullanmak kullanıcılar için giderek bir zorluk haline geliyor. Bu niçinle miracast, en sıradan paylaşım için bile gerekli olan kablo ilişkisini ortadan kaldırıyor.


Miracast nasıl kullanılır?

  • Formül #1: Windows için miracast kullanması
  • Metot #2: Android için miracast kullanması
Prosedür #1: Windows için miracast kullanması:

  • Adım #1: Windows tuşu + K tuş kombinasyonu ile miracast sayfasını açın.
  • Adım #2: Kablosuz bağlanmak istediğiniz ekranı seçin.
  • Adım #3: İlişkinin gerçekleşmesini bekleyin.
  • Adım #4: Yansıtma çeşidini seçin.
  • Adım #5: Tıpkı sayfa üzerinden ilişkiyi kesebilirsiniz.
Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızın ekranını miracast ile öbür bir ekrana yansıtmak için üstteki adımları izlemeniz kâfi. Süreç sırasında dikkat etmeniz gereken en kıymetli nokta, bilgisayarınızın ve bilgisayar ekranını yansıtmak istediğiniz aygıtın birebir Wi-Fi ağına bağlı olmasıdır. Farklı ağlara bağlı aygıtlar içinde ekran yansıtması yapamazsınız.

Yansıtma çeşidi de kıymetli noktalardan bir tanesi. Sadece bilgisayar ekranı seçeneği ile bağlanan ekrana manzara vermezsiniz, bir dahale seçeneği ile her iki ekrana da manzara verirsiniz, genişlet seçeneği ile iki ekranı tek bir ekran üzere kullanırsınız, sadece ikinci ekran seçeneği ile bilgisayarınıza manzara vermezsiniz. En hayli tercih edilen yansıtma tipi, bir dahale seçeneğidir.


Yol #2: Android için miracast kullanması:

  • Adım #1: Android aygıtınızın Ayarlar uygulamasını açın.
  • Adım #2: İrtibat sayfasını açın.
  • Adım #3: Kablosuz Ekran ya da Ekran Paylaşımı sayfasını açın.
  • Adım #4: Kablosuz paylaşım ayarlarını açın.
  • Adım #5: Yansıtmak istediğiniz ekranı seçin.
Android işletim sistemine sahip taşınabilir aygıtınızın ekranını miracast ile öbür bir ekrana yansıtmak için üstteki adımları izlemeniz kâfi. Adımlarda geçen başlıklar, Android aygıtınızın marka ve modeline nazaran değişiklik gösterebilir. bir daha de benzeri sayfalarda, misal isimlerle bu başlıkları bulabilir ve yansıtma sürecini gerçekleştirebilirsiniz.

Miracast uyumlu aygıtlar:


Miracast ile Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızın ekranını ya da Android işletim sistemine sahip taşınabilir aygıtınızın ekranını diğer bir ekrana yansıtmak kolay olsa da bu süreç için birinci ve en değerli gereklilik, yansıtma yapmak istediğiniz aygıtların miracast uyumlu olmasıdır.

Üretici firmanın internet sitesi üzerinden aygıtınızın miracast uyumlu olup olmadığını denetim edebilirsiniz. bununla birlikte buradaki irtibat üzerinden ulaşabileceğiniz Wi-Fi eser bulucu aracı ile aygıtınızın çeşidine, markasına ve modeline bakılırsa arama yaparak miracast uyumlu olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

iOS ve MacOS’ta (iPhone ve Mac) miracast kullanılır mı?

iOS işletim sistemine sahip iPad ve iPhone ile MacOS işletim sistemine sahip Mac bilgisayarda da ekran yansıtma özelliği vardır fakat bu özellik miracast olarak değil, AirPlay olarak isimlendirilir. Maalesef standart miracast protokolü ile AirPlay sistemi uyumlu değildir. Bu niçinle Apple aygıtlarda bildiğimiz manadaki miracast sistemi kullanılmaz.

Son senelerda artık bir hayli farklı aygıt AirPlay uyumlu olarak sunulmaya ya da aygıtla senkronize AirPlay uygulamaları geliştirilmeye başladı. Aygıtınızın uygulama mağazasından ya da üretici firmanın internet sitesi üzerinden AirPlay uyumlu olup olmadığını denetim edebilirsiniz. App Store’da bulabileceğiniz ekran yansıtma uygulamaları birçok vakit işe yaramaz.

Miracast fiyatlı mi?

Miracast protokolü üçüncü taraf bir uygulama ya da ek bir aygıt olmadığı için fiyatlı bir hizmet değildir. Lakin miracast özelliğine sahip aygıtların, bu özellik olmayan aygıtlara göre kıymetli olabileceğini düşünürsek fiyat arttıran bir özellik olduğunu söyleyebiliriz. bir daha de miracast fiyatlı mi sorusunun cevabı hayır, fiyatlı değildir.

Kablosuz ekran paylaşımı yapmanızı sağlayan miracast nedir, ne işe fayda, nasıl kullanılır üzere merak edilen soruları yanıtladık ve bu kullanışlı protokol hakkında bilmeniz gereken ayrıntılardan bahsettik. Miracast kullanıyorsanız tecrübenizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.
 
Üst