Mısır Gevrekli Çıtır Tavuk

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Mısır Gevrekli Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram piliç bonfile
Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz(sos için)
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz(tavuklar için)
Tavukları bulamak için ;

  • 2 kase sade mısır gevreği
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Mısır Gevrekli Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavuklar terciğe nazaran küçük küpler halinde ya da parmak halinde kesilir( hayli kalın olmadığında daha kısa müddette ve daha hoş pişer) ve tuzlanıp, bir kenara alınır.
  2. Sos için bir kaba; yumurta, süt, sarımsak, baharatlar ve un ek edilir. Güzelce çırpılır(kek hamuru kıvamında oluyor).
  3. Hazırlanan tavuklar, sos ile buluşturulup, güzelce karıştırılır ve bir kenara alınır(tercihe göre biraz dolapta bekletip, daha sonra da kızartılabilir. ).
  4. Mısır gevreği bir poşetin(kilitli poşet daha pratik olabilir) içine konup, ağzı kapatılır ve merdane ile bir iki geçilip ufalanır(toz formunda olmayacak, biraz tane tane kalacak).
  5. Sosun ortasından çatalla çıkarılan tavuk kesimleri, teker teker mısır gevreğine bulanır ve bir tabağa dizilir.
  6. Kızartma tenceresinin çeyreği kadar sıvı yağ konur, güzelce kızdırılır.
  7. Hazırlanan tavuklar, yağın ortasında daima çevrilerek kızartılır ve havlu kağıt üzerine alınır.Afiyet olsun????.
Mısır Gevrekli Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst