‘Mutfak için Mutfak’

Idealed

Active member
The New York Times için Clark Hodgin


Parti konukları, Michelle ve Greg Barry’nin Rumson, NJ’deki evlerinin ana mutfağında yiyecek ve içeceklerin tadını çıkardı

Bir şef olan Elliot Sanchez, Barrys’in ikinci mutfağında yemek hazırladı.


Tarafından desteklenen


Ana hikayeyi okumaya devam edin


tam evde


‘Mutfak için Mutfak’


Mimarlara, tasarımcılara ve ev inşaatçılarına göre, özünde aşırı hızlı bir kiler olan arka mutfak, son yıllarda giderek daha popüler hale geldi.


  • Herhangi bir arkadaşınıza bir hikaye gönderin

    Abone olarak, sahip olduğunuz 10 hediye makalesi her ay vermek. Paylaştıklarınızı herkes okuyabilir.

    Bu makaleyi ver
İle Ronda Kaysen


Ronda Kaysen, ülke çapında iki düzineden fazla tasarımcı, mimar, ev inşaatçısı ve ev sahibi ile trend hakkında konuştu.

16 Eylül 2022, saat 05:00

Mayıs ayında, yaklaşık 30 sekizinci sınıf öğrencisi, başarılı bir okul yapımı olan “Annie”yi kutlamak için “Yarın güneş doğacak” sloganını atmak için bir Indianapolis mutfağında büyük adanın etrafında toplandı. Yaklaşık 60 ebeveyn onları alkışladı ve verandaya döküldü.

Evini misafirlere açan ev sahibi Jayme Moss için, o an başka bir dönüm noktası oldu: tek bir kirli tabak, tepsi veya kase fotoğrafları veya videoları lekelemedi. 90 kişilik bir kalabalığa makarna ve kek servisi yapmanın getirdiği büyük karışıklık, ana mutfağın arkasına sıkışmış daha küçük bir oda olan arka mutfağında gizlenmişti.

49 yaşındaki Bayan Moss, “Normalde o resmi veya görüntüyü çekerseniz mutfağın her yerinde bir şeyler olur,” dedi. Bunun yerine, “her şey arkadaydı.”


Geçen yıl, Bayan Moss ve kocası Bradley Moss, 1929’daki Fransız şato tarzı evlerini yenilemeyi bitirdi. Füme meşe dolapları, bir Viking sobası ve Kalküta tezgahı olan açık konseptli bir alan olan ana mutfaklarının bitişiğinde, bir dizi dolap, bir lavabo, bir indüksiyon ocağı, bir fırın, bir buz makinesi ve bir buz makinesi ile daha küçük bir mutfak inşa ettiler. konveksiyon mikrodalga.


Mimarlara, tasarımcılara ve ev inşaatçılarına göre, özünde aşırı hızlı bir kiler olan arka mutfak, son yıllarda giderek daha popüler hale geldi. Kat planlarının istek listeleri kadar esnek olduğu yeni inşaatlarda özellikle arzu edilir. Ancak, mevcut bir evi saplamalara ayırın veya Moss ailesinin yaptığı gibi bir ilave ekleyin ve ikinci bir pişirme alanı için yer ortaya çıkıyor.


New York Times için Cheney Orr


En sağdaki Jayme Moss, Indianapolis’teki evinin ana mutfağında arkadaşlarını ağırladı.

15 yaşındaki Drew Moss, ailesinin ikinci mutfağında sandviç yaptı.


Arka mutfaklar, ev aletleri kadar çok isimle gelir: kirli mutfak, dağınık mutfak, hazırlık mutfağı, çalışma mutfağı ve bulaşık mutfağı, birkaç isim. Bu yardımcı alanlar, mütevazı kileri evin çalışkan motoru olarak yeniden icat ediyor. Sahne dışında gerçekleşen kirli işler ile ana mutfak parlayabilir, spagetti sosu ve sac tavalarla lekelenmeyen, hayranlık uyandıracak kusursuz bir merkez parçası.


Bir finansal teknoloji şirketi olan Versapay’ın kurucu ortağı ve yönetim kurulu üyesi Bayan Moss, “Açıkçası, yaşanmamış gibi görünen bir yeri seviyorum” dedi. 49 yaşındaki Bay Moss, Indianapolis’teki bir tıbbi test laboratuvarının başkanı ve genel müdürüdür.


Arka mutfakları, Arka Deco pirinç ve bir kemerin içinden yükselen altın fayanslarla ana mutfaklarından görülebilir. Geriye dönüp bakıldığında, Bayan Moss daha da azını görmek istiyor. “Her şeyi yeniden yapmak zorunda kalsaydım, hiç göremediğim bir yerde olmasını isterdim” dedi.

Ultra zenginlerin uzun zamandır “Downton Manastırı” tarzı şef mutfakları, tam donanımlı endüstriyel alanları, gözden uzak ve catering şirketlerinin ve kişisel aşçıların alanı var. Ancak arka mutfak, ana mutfağın yerini almak için tasarlanmamıştır. Bazen mütevazı evlerin bodrumlarında bulunan, Şükran Günü hindilerini kızartmak, Pazar sosu yapmak veya Fısıh yemeği hazırlamak için kullanılan yedek mutfak da değildir. Bunun yerine, ana mutfağın bir uzantısı, inşaatçılar ve tasarımcılara göre, inşa edilmesi yaklaşık 1 milyon ila 5 milyon dolar arasında değişen yeni evlerde ve beş ila altı rakamlı bütçelerle mutfak tadilatlarında ortaya çıkıyor.


Jayme Moss, Indianapolis’teki evinin ikinci mutfağında kurabiye pişirdi. Kredi… New York Times için Cheney Orr

Idaho’da özel bir ev üreticisi olan Clark & Co.’nun kocasıyla birlikte sahibi olan Emily Clark, son on yılda kilerin evrimine tanık oldu. Açık konseptli mutfak oturma odasının bir uzantısı haline geldikçe – üst dolapların yerini alan açık raflar ve pencereler ve mutfak adaları çalışma tezgahından ziyade giderek daha fazla yemek mobilyası gibi görünüyor – kilere de giderek daha büyük bir rol verildi, yeniden tasavvur edildi. hazırlık, yemek pişirme ve temizlik için iyi döşenmiş ve son derece stilize bir oda olarak.

Clark, “Bir kez genişletmeye ve bulaşık makinesini eklemeye başladığınızda, ‘Peki, oraya bir pişirme merkezi koysam ne olur?’ gibi olur” dedi. Özel bir çalışma alanına gizlenerek, “Kurabiyelerimi hazırlayabilir ve tüm ölçü kapları ve karıştırma kaplarıyla birlikte fırına koyabilirim. Sonra fırından çıkan güzel sıcacık kurabiyelerimi servis mutfağıma getirebilirim” dedi.

Süper Boyut Geri Dönüşü

Indiana’da bir iç mimar olan Amanda Lantz, yeni inşaat projelerinin her birinin arka mutfak içerdiğini söyledi; bu, hiçbirinin olmadığı 2019’dan belirgin bir değişiklik. Koronavirüs pandemisini bir katalizör olarak görüyor. “İnsanlar daha fazla stok yapıyordu. Daha çok yemek pişiriyordunuz, mutfağınızı daha çok kullanıyordunuz” dedi. “Öyleyse, bir sonraki evi inşa etmeye gittiklerinde, yeterli alana sahip olmadıklarını hissettiler.”


Ev sahipleri kilerin de güzel görünmesini istiyor. Sonuçta, ev organizasyonu rekabetçi bir spor haline geldi – Khloe Kardashian’ın arkadan aydınlatmalı bej kileri, paketlenmiş ürünler için bir tapınak. Costco’dan daha önce süpürge ve büyük paketler barındıran bir oda için beklentiler artık yüksek. Ev inşaatçısı Bayan Clark, “İnsanlar içeri girip kilerinden alışveriş yapmak istiyor” dedi.


Bazı insanlar her iki alan için de yinelenen tencere setlerine sahip olsa da, çoğu kileri özel görevler için kullanma eğilimindedir ve spatula gibi yalnızca birkaç öğeyi ikiye katlar. Belki arkadaki indüksiyonlu ocak çocukların alanıdır, Viking gazı ise Moss evinde olduğu gibi ebeveynler içindir. Veya belki de ikinci buzdolabı içecekleri ve donmuş ürünleri depolarken, öndeki buzdolabı taze ürünler içindir.

Butler’ın kilerleri, 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında, üst sınıfın onları personel için hazırlama alanları ve kaliteli çini için depolama alanı olarak kullandığı mutfak tasarımında uzun bir geçmişe sahiptir. Ancak savaş sonrası dönemde modadan kayboldular. Şimdi, Moss ailesinin evini tasarlayan ve tarihi tadilatlarda uzman olan Tiffany Skilling, süper bir geri dönüş yaparken, bu anı geçmişin görkemli evlerine bir selam olarak görüyor. Bu nesil ev sahipleri, ayrı odaların o kadar da kötü bir fikir olmadığı fikrine yaklaşıyor olabilir.

“Her zaman herkese söylüyorum, farklı görevlere ayırın” dedi.


New York Times için Tamara Kenyon


Holly VonDemfange, açık konseptli mutfak ve kilerin, Idaho, Boise’de inşa ettiği evin en pahalı kısımları olduğunu tahmin ediyor.

Bayan VonDemfange ikinci mutfağında sebzeleri yıkadı.


İki mutfak inşa etmek ucuz değil. Tasarımcılara göre, genellikle 25.000 ila 50.000 ABD Doları arasında değişen maliyetler, kaplamaların ve cihazların kalitesine bağlı olarak değişir. Bay ve Bayan Moss, ana mutfaklarına yaklaşık 300.000 dolar ve arka mutfağa yaklaşık 60.000 dolar harcadılar.

2020’de Holly ve Craig VonDemfange, Boise, Idaho yakınlarında Clark & Co. tarafından tasarlanan 1.4 milyon dolarlık bir ev inşa etti. Bayan VonDemfange, açık konseptli mutfak ve kilerin projenin en pahalı kısımları olduğunu tahmin ediyor. Beyaz dolapları ve 12 fit genişliğinde bir davlumbazı olan ana mutfakları, 4.000 metrekarelik evlerinin merkezinde yer alıyor. Ancak bir cep kapısının arkasına gizlenmiş kiler, birçok hareketin gerçekleştiği yerdir.

Meta’da iş lideri olan 47 yaşındaki Bayan VonDemfange, “Çocuklar fritözü çıkarıyor ve içine birkaç taco koyuyor” dedi. “Daha fazla olmasa da kullanılmış,” dedi büyük mutfak gibi. 53 yaşındaki Bay VonDemfange, sanal bir muhasebe ve defter tutma hizmetinin kurucusu ve CEO’sudur.


Dezavantaj veya ‘Muhteşem?’

Yeterince alet ve aleti ikinci bir mutfağa doldurur ve bir noktada ana mutfağı bozar. Maryland, Virginia ve Batı Virginia’da ofisleri bulunan Purple Cherry Architects’in müdürü Cathy Purple Cherry, tasarladığı yeni evlerde bunun olduğunu gördü. İndüksiyon ocağı arkadaysa ve kullanımı öndeki gazdan daha kolaysa, bir noktada tüm pişirme işlemini orada yapmaya başlayabilirsiniz. Bayan Cherry, Annapolis, Md.’deki bir müşterinin yeni evinde akşam yemeği yerken buna tanık oldu. Ev sahibi, akşamın çoğunu arka mutfakta biftek pişirerek, Bayan Cherry onun çıkmasını beklerken geçirdi.


“O soba elemanını arkaya getirdiğinizde dikkatli olmalısınız, çünkü sizi mutfakta gerçekleşen sosyalleşmeden uzaklaştırabilir” dedi. Bu riskten kaçınmak için, Bayan Cherry, müşterilerini arka mutfağa ocak eklemekten caydırıyor. Ancak ev sahipleri her zaman dinlemezler.

Kelly Ladwig ve Suzie Stolarz, Nashville’deki 4.300 metrekarelik evlerini tasarlarken, mimarları başlangıçta arka mutfak kavramına şüpheyle yaklaşıyordu. Bayan Ladwig, “Ne yapmak istediğimizi tam olarak anlamadı” dedi. Tepkisi şuydu: ‘Eh, bu senin evin. Bunu başka bir şey için kullanmak istemiyor musun?’ Ama sonra tasarlamaya başladığımızda ‘Bu harika’ dedi.”

Uzaya kirli mutfak diyorlar ve içinde ikinci bir fırın, ikinci bir buzdolabı ve derin dondurucu, bir mikrodalga fırın, bir lavabo ve bir bulaşık makinesi bulunuyor.

Çiftin yeni eve taşınmasından bu yana geçen yıl, kirli mutfak günlük hayatlarının ana demirbaşlarından biri haline geldi. Emlakçı olan 54 yaşındaki Bayan Ladwig, sabahları arka mutfakta kahve yapıyor ve iki köpeği besliyor. Üç kedi yemeklerini ana mutfakta yerler. 52 yaşındaki diş hekimi Dr. Stolarz akşamları işten eve geldiğinde çantasını ve yiyeceklerini arka mutfağa bırakıyor.

“Mutfak için bir mutfak,” dedi Bayan Ladwig, iki mutfağın birlikte 1,45 milyon $’lık inşaat maliyetlerinin yaklaşık 400.000 $’ını oluşturduğunu tahmin ediyor.

Barry’ler taşındıklarında ikinci mutfaklarını özleyeceklerini söylediler. Kredi… The New York Times için Clark Hodgin

Dağınık Mutfak, Güzel Mutfak

Zillow’daki listelerin sadece yüzde 1’inde “uşak kiler” ve “ikinci mutfak” gibi terimlerin ortaya çıkmasıyla arka mutfakların popülaritesini takip etmek zor. Çoğu belediye, ev sahiplerinin yasa dışı bir şekilde evin bir bölümünü apartman dairesi olarak kiralama riski nedeniyle, aynı müstakil evin ayrı bölümlerinde iki mutfağı yasaklayan kurallara sahiptir. Ancak arka mutfak, tek ve büyük bir mutfağın parçası olarak tanımlanırsa bu tür kısıtlamaları ortadan kaldırabilir. New York Şehri mimarı Douglas C. Wright, “İkinci mutfağa her zaman mini mutfak denir” dedi. “Steroidli bir mini mutfak.”


Michelle ve Greg Barry, Rumson, NJ’deki evlerinde arka mutfağa o kadar alışmışlar ki, geçen bahar taşındıkları Miami’de bir mutfaktan vazgeçmek zorunda kalabileceklerini kabul etmekte zorlanıyorlar. Şu anda Miami’de dar bir mutfak mutfağı olan bir ev kiralayan 53 yaşındaki Bayan Barry, “Miami’de iki mutfaklı bir ev arıyoruz çünkü burada çok şımarık durumdayız” dedi. Şimdiye kadar, Bayan Barry’nin “çılgın” olarak tanımladığı Florida pazarında hayallerindeki ikili mutfağı bulma şansları olmadı.

Rumson, NJ’de Barry ailesi, “güzel mutfak” dedikleri yerde partilere ev sahipliği yapıyor. Kredi… The New York Times için Clark Hodgin

2017 yılında lüks bir tatil kiralama şirketine sahip olan Barrys, Jersey Shore’daki 5.000 metrekarelik evlerini yenilemek için 2 milyon dolar harcadı ve “dağınık mutfak” olarak adlandırdıkları arka mutfağa yer açmak için ikinci bir merdiveni kaldırdı. ” Yemek alanına açılan ve suya bakan ön mutfağa “güzel mutfak” diyorlar. Güzel mutfakta şelale tezgahlı, şık dolaplı ve gazlı bir ada vardır. Dağınık olanın ikinci bir buzdolabı, ikinci bir bulaşık makinesi, bir elektrikli ocak, bir mikrodalga fırın ve tüm tezgah üstü aletleri var. Mülk 5.5 milyon dolara listeleniyor.

İki mutfak Barry’lere asla ayrı alanlar gibi gelmedi, aksine birlikte akan iş istasyonları gibi geldi. Geçen baharda çift, tavuk, kuzu ve dana kebaplı bir Akdeniz gecesi için arkadaşlarını ağırladı. 60 yaşındaki Bay Barry, “Bazı insanlar biber ve kabak kesiyor, diğerleri salata yapıyordu” dedi. “Herkes sadece bir takım olarak çalışıyordu, ancak yayılmayı başardı.”

Çiftin çocukları hala evdeyken, beş kişilik aile kendilerini sık sık birlikte yemek pişirirken, fritözden ızgaraya ve ocağa kadar odalar arasında dolaşırken ve her iki alandaki buzdolabından yiyecek çekerken bulurdu.

Barry, “Yemek yapıyorsanız, yemek yapmayı seviyorsanız ve dağınıklıktan nefret ediyorsanız, bu mükemmel bir şey” dedi ve ekledi, “Birlikte yemek yapan bir aile olarak bizim için bu, hayatımızın gerçekten önemli bir parçası.”
 
Üst