Nefis Et Fajita Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Nefis Et Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 650 gram dana antrikot julyen doğranmış
 - 1 adet kapya biber
 - 3 adet yeşil biber
 - 1 tatlı kaşığı kekik
 - Yarım yemek kaşığı tereyağ
 - 1 çay bardağı sıcak su
 
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 2 diş rendelenmiş sarımsak
 - Tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Et ve marine gereçlerini karıştırıp üzerini streç sinema sarıp buz dolabında 2 saat dinlendirelim.
 - Daha yumuşak pişmesi için ben düdüklü tencere kullandım teflon yahut döküm tavada da yapabilirsiniz.
 - Düdüklü tencereyi ocağa alalım ısınınca marine edilmiş eti tencereye alalım.
 - Önce yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyelim.
 - daha sonra ocağın altı kısık biçimde birkaç dakika daha kavuralım et sulanacaktır.
 - 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
 - Düdüklü tencerenin fıslama sesi gelince ocak fazlaca kısık biçimde 7-8 dakika pişirelim.
 - Et biraz sulu ise kapağı kapatmadan pişirelim tereyağını, kekiği ekleyip kavurmaya devam edelim.
 - Biberleride uzun ince ete uygun uzunlukta julyen olarak doğrayarak başka tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yakmadan kızartalım ve etlere ekleyip 2 dakika etle bir arada pişirelim nefis fajitamız servise hazırdır.
 
Nefis Et Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı