Nefis Et Fajita

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Nefis Et Fajita Tanımı İçin Malzemeler

  • 650 gram dana antrikot julyen doğranmış
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
Etin marinesi için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
Nefis Et Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Et ve marine gereçlerini karıştırıp üzerini streç sinema sarıp buz dolabında 2 saat dinlendirelim.
  2. Daha yumuşak pişmesi için ben düdüklü tencere kullandım teflon yahut döküm tavada da yapabilirsiniz.
  3. Düdüklü tencereyi ocağa alalım ısınınca marine edilmiş eti tencereye alalım.
  4. Önce yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyelim.
  5. daha sonra ocağın altı kısık biçimde birkaç dakika daha kavuralım et sulanacaktır.
  6. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
  7. Düdüklü tencerenin fıslama sesi gelince ocak fazlaca kısık biçimde 7-8 dakika pişirelim.
  8. Et biraz sulu ise kapağı kapatmadan pişirelim tereyağını, kekiği ekleyip kavurmaya devam edelim.
  9. Biberleride uzun ince ete uygun uzunlukta julyen olarak doğrayarak başka tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yakmadan kızartalım ve etlere ekleyip 2 dakika etle bir arada pişirelim nefis fajitamız servise hazırdır.
Afiyet olsun. ????????.

Nefis Et Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst