Nefis Patatesli Tavuk Topları Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram tavuk göğsü
- 1 tane soğan
- 1 kase kaşar peyniri (200 gr)
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- 4 tane orta uzunluk patates
- Bir tutam maydanoz
- Pul karabiber tuz
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- Tuz karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklar bıçak sayesinde küçük küçük doğranır.
- Soğanda tıpkı biçimde ufak ufak doğranır.
- Rendelenmiş kaşar konur.
- Tuz baharatlar hardal ve mayonezle bir arada düzgünce yoğrulur. Avuç içi büyüklüğünde toplar yapılır.
- Patatesler haşlanır güzelce ezilir bir tutam maydanoz baharatlar ile yoğrulur ve bir hamur elde edilir.
- Tavuk topları 180-200 derecede 30 dakika pişirilir.
- Hazırlanan patates hamurundan bir modül alını ve bu tavuk topları kaplanır.
- Beşamel sosu hazırlamak için tereyağ ve sıvı yağ tavaya alınır.
- 2,5 kaşık un kavurulur kavrulan unların üstüne 2 bardak süt ek edilir. Kıvam alınca tuz ve karabiber atılıp patatesle kaplanan topların üstüne dökülür.
- Üzerine rendelenmiş kaşar serpilip fırına sürülür.
- 180 derecede 30 dakika pişirilir.
- Üzerine ince kıyılmuş maydanoz atılır ve servis edilir. Afiyet olsun.