Nefis Patatesli Tavuk Topları

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Nefis Patatesli Tavuk Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 1 tane soğan
  • 1 kase kaşar peyniri (200 gr)
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı hardal
Patates harcı için:

  • 4 tane orta uzunluk patates
  • Bir tutam maydanoz
  • Pul karabiber tuz
Beşamel sos için

  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz karabiber
Nefis Patatesli Tavuk Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuklar bıçak sayesinde küçük küçük doğranır.
  2. Soğanda tıpkı biçimde ufak ufak doğranır.
  3. Rendelenmiş kaşar konur.
  4. Tuz baharatlar hardal ve mayonezle bir arada düzgünce yoğrulur. Avuç içi büyüklüğünde toplar yapılır.
  5. Patatesler haşlanır güzelce ezilir bir tutam maydanoz baharatlar ile yoğrulur ve bir hamur elde edilir.
  6. Tavuk topları 180-200 derecede 30 dakika pişirilir.
  7. Hazırlanan patates hamurundan bir modül alını ve bu tavuk topları kaplanır.
  8. Beşamel sosu hazırlamak için tereyağ ve sıvı yağ tavaya alınır.
  9. 2,5 kaşık un kavurulur kavrulan unların üstüne 2 bardak süt ek edilir. Kıvam alınca tuz ve karabiber atılıp patatesle kaplanan topların üstüne dökülür.
  10. Üzerine rendelenmiş kaşar serpilip fırına sürülür.
  11. 180 derecede 30 dakika pişirilir.
  12. Üzerine ince kıyılmuş maydanoz atılır ve servis edilir. Afiyet olsun.
Nefis Patatesli Tavuk Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst