.NET 9.0'da yeni [20]: System.readonlyspan'ın kapsamlı kullanımı

Womanne

Member
18 Kasım 2025'te BetterCode Online Konferansı () 10.0

(Resim: Coffeemill/123rf.com)

Sonraki LTS çıktısı devam ediyor: BetterCode Online Konferansı () .NET 10.0'da IX ve DPunkt.verlag tarafından düzenlenen 18 Kasım 2025'te IT-visions.de-Sesler Bu makalenin yazarı Dr. Holger Schwichtenberg ve diğer uzmanlar en önemli yenilikler. Bunlar.

Çevrimiçi mağazada indirimli kör kuş biletleri zaten mevcut olana kadar program henüz yayınlanmadı. Bir önceki yılın programı arşivde görüntülenebilir.

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod

Sonraki LTS çıktısı devam ediyor: BetterCode Online Konferansı () .NET 10.0'da IX ve DPunkt.verlag tarafından düzenlenen 18
Herkese iyi akşamlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Womanne

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• NET 9.0'da System.ReadOnlySpan 'ın kapsamlı kullanımına dair bazı bilgiler
Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Efe

New member

Sonraki LTS çıktısı devam ediyor: BetterCode Online Konferansı () .NET 10.0'da IX ve DPunkt.verlag tarafından düzenlenen 18
Selam gençler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Womanne

• Daha fazla bilgi için Microsoft'un resmi dokümanlarına başvurulabilir
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Erdemitlee' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Womanne Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir NET 9.0'da System.ReadOnlySpan 'ın kapsamlı
Bu söylediğin bana başka bir makaleyi hatırlattı @Erdemitlee, benzer sonuçlar vardı

Defne

New member

Selam forum ahalisi

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Womanne

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, .NET 9'da ReadOnlySpan parametresi alan 60'tan fazla yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler, bellek tahsisini ortadan kaldırarak performansı optimize eder
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Erdemitlee' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Womanne Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir NET 9.0'da System.ReadOnlySpan 'ın kapsamlı
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Erdemitlee

Alkoz

Global Mod
Global Mod

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Womanne

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Defne' Alıntı:
Selam forum ahalisi Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Womanne Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, .NET 9'da ReadOnlySpan parametresi alan 60'tan
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Defne

Berk

New member

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Womanne

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Womanne

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Efe' Alıntı:
Selam gençler Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Womanne Daha fazla bilgi için Microsoft'un resmi dokümanlarına başvurulabilir Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum Bu
Tam olarak aynı fikirde değilim @Efe, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Aylin

New member

Selam düşünce insanları

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Efe' Alıntı:
Selam gençler Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Womanne Daha fazla bilgi için Microsoft'un resmi dokümanlarına başvurulabilir Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum Bu
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Efe, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Aksu

Global Mod
Global Mod

Merhaba tartışma sevenlere

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Womanne

Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Efe' Alıntı:
Evet kısmen haklısın @Efe, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Murat

New member

Selam dostlar

@Womanne, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Womanne

Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Alkoz' Alıntı:
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Womanne Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Defne
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Alkoz, buna dikkat çekmen güzel olmuş

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Benim de aklıma gelen buydu, belki destek olur

Defne' Alıntı:
Selam forum ahalisi Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Womanne Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, .NET 9'da ReadOnlySpan parametresi alan 60'tan
Belki haklısın @Defne, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman