Patates Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Patates Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 7-8 adet orta uzunluk patates
 - 300 gram dana kıyma
 - 4 adet orta uzunluk soğan
 - 3 diş sarmısak
 - 2-3 adet yeşil biber
 - 2 adet kapya biber
 - 1 adet domates
 - 1 tatlı kaşığı salça
 - Yarım su bardağı sıcak su
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kekik
 
- Yarım litre sıcak su
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı kekik
 - Tuz
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup, geniş yüzeyininin ortasını kaşık sayesinde oyun.
 - Tencereye sıvı yağ ekleyip, oyulmuş patatesleri önlü artlı kızartın.
 - Öteki yandan kıymayı 2 yemek kaşığı yağda kavurun, akabinde yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin kavurun.
 - Yemeklik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin, salçayı ekleyip, karıştırın ve doğranmış domates ile baharatları ekleyip karıştırın.
 - Patateslerin içini kıyma harcı ile doldurun, üzerine biber ve domates dilimi ekleyin.
 - Sosu için bütün materyalleri karıştırın ve fırın kabının tabanına boşaltın.
 - 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet şifa olsun.
 
Patates Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı