Patates Karnıyarık

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Patates Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

  • 7-8 adet orta uzunluk patates
  • 300 gram dana kıyma
  • 4 adet orta uzunluk soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Sosu için;

  • Yarım litre sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
Patates Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri soyup, geniş yüzeyininin ortasını kaşık sayesinde oyun.
  2. Tencereye sıvı yağ ekleyip, oyulmuş patatesleri önlü artlı kızartın.
  3. Öteki yandan kıymayı 2 yemek kaşığı yağda kavurun, akabinde yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin kavurun.
  4. Yemeklik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin, salçayı ekleyip, karıştırın ve doğranmış domates ile baharatları ekleyip karıştırın.
  5. Patateslerin içini kıyma harcı ile doldurun, üzerine biber ve domates dilimi ekleyin.
  6. Sosu için bütün materyalleri karıştırın ve fırın kabının tabanına boşaltın.
  7. 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet şifa olsun.
Not: Patateslerin oyulmuş kısmını bekletmeden haşlayıp püre yapabilirsiniz.

Patates Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst