Patates Püresi Yatağında Soslu Et Sote

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Patates Püresi Yatağında Soslu Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

Soslu et sotesi için

  • 500 gr yağsız dana eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Patates püresi için

  • 2-3 adet patates
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 muskat (dövülmüş)
  • Tuz
  • Karabiber
Patates Püresi Yatağında Soslu Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce etleri bir tencereye alıp yağda biraz kavurup mühürleyelim.
  2. daha sonra salçasını ek edip rengini verene kadar kavuralım.
  3. 2. 3 bardak suyu ek edip ağzını kapatıp pişmeye bırakalım. (ben düdüklü tencerede pişirdim yumuşacık oldu ).
  4. Et pişerken bu ortada patatesleri bir tencereye kaynamış su ek edip patatesleri haşlayalım.
  5. Haşlanmış patatesleri bir süzgüye alıp biraz soğutalım.
  6. Elimizin dayananacağı ısıya geldiğinde daha fazla soğutmadan patatesleri soyalım ,hemen sıcak iken yarım yemek kaşığı tereyağını içine atıp patateslerin sıcağı ile erimesini sağlayalım.
  7. Bir çatal yardımı ile ezip püre haline getirelim (blender ile ezmek patatesin nişastasını çıkaracağından nişastasının çıkmaması için çatalla ezelim).
  8. Ezdiğimiz patateslere 1 adet dövülmüş muskat ve sütünü tuzunu az karabiberini ekleyip servis tabağına alıp form verelim.
  9. Pişirmiş olduğumuz etleri patates püremizin üzerlerine yayıp etin suyu ve sosundan üzerine gezdirip servis yapalım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Patates Püresi Yatağında Soslu Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst