Patates Yatağında Sebzeli Et

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Patates Yatağında Sebzeli Et Tanımı İçin Malzemeler

Patates yatağı için;

  • 4 tane orta uzunluk patates
  • Tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
Üst kısım etli harç;

  • 250 gram kuşbaşı(bilk öncesinden kavrulup dolaba koyulmuş olandan kullandım siz düdüklü de yarım saatte pişirebilirsiniz)
  • 2 tane çarliston biber
  • 1 tane kapya
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Su
  • Tuz
  • Karabiber, pul biber
  • Sıvı yağ
Ara kat;

  • 2 tane patlıcan (sadece lezzet versin diye koydum koyulmayadabilir)
Patates Yatağında Sebzeli Et Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesleri haşlıyoruz.
  2. Patatesler haslanırken soğanı kavurup biberleri koyuyoruz ikisini birlikte 2 defa çevirip salça ve baharatlarla tuzu ekliyoruz .
  3. Bir çeşit karıştırdıktan daha sonra etimizi koyup 2 dk kavuruyoruz.
  4. daha sonra yarım çay bardağı su ek edip kapağını kapatıyoruz.
  5. 5 dk altı kısık ateşte pişiriyoruz. yavaşça sulu kalacak.
  6. Haşlanmış patateslere tuz ,tereyağ ve süt ekliyoruz ,pürüzsüz kıvama gelene kadar eziyoruz.
  7. Ardından girin tepsisine yayıyoruz .
  8. Üzerine kızarttığımız patlıcanları diziyoruz.
  9. daha sonra etli karışımı üzerine yayıyoruz ve fırına veriyoruz .
  10. Üzerine dilerseniz kaşar peyniri koyabilirsiniz. Afiyet olsun :).
Patates Yatağında Sebzeli Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst