Patlıcan Sarma

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Patlıcan Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 4-5 adet brüksel lahana
Köftesi için:

  • 400 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağından biraz fazla galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Pulbiber,kekik,tuz, köfte baharatı, kimyon (baharatlar isteğe bağlı)
Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ
Sosu için;

  • 1 buçuk çay bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Köftemiz için bütün materyalleri geniş bir kaba alıp yoğuralım, ve biçim verip buzdolabında en az yarım saat bekletelim.
  2. Patlıcanları uzun uzun keselim, bir patlıcanı 4e keselim.
  3. Tuzlu suda yarım saat bekletip kağıt peçete ile kurutalım.
  4. Sıvıyağ da artlı önlü kızartalım.
  5. Kapya biberleride uzunca kesip yağda kızartalım. (kızaran patlıcanları kağıt peçete üzerine alalım yağını çekmesi için).
  6. çabucak sonrasında her patlıcanın ince tarafına bir köfte koyup saralım ve borcama dizelim.
  7. Biberlerinde içine köfte koyup tıpkı biçimde saralım.
  8. Ben konutta brüksel lahana var diye onuda ikiye bölüp köfte ile bir sıra dizdim. (olmasada olur).
  9. Suyla açtığımız salça sosuna tuzunu ekleyip yemeğin üzerine gezdirelim.
  10. Suda ıslattığımız yağlı kağıdı yemeğimizin üzerine kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  11. Pişen yemeğimizin üzerini açıp tekrar fırınlayalım, üzerini yavaşça kızartalım.
  12. Denetim edelim pişirme esnasında. Fırından fırına pişme müddeti değişebilir.
????????????????afiyet olsun ????????????????.

Olağanüstü görseli ve enfes tadıyla denemenizi tavsiye ederim????.

Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst