Patlıcanlı Bayat Ekmek Kebabı (Efsane Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlı Bayat Ekmek Kebabı (Efsane Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 tane patlıcan
- Yarım bayat ekmek
- 6 yemek kaşığı kadar kıyma
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane domates
- Yarım soğan
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle emeklerimizi küp biçiminde keselim.
- Tereyağını eritip ekmekle harmanlayıp 180 derece fırında üst fanı açalım ve kızartalım.
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım ,tencereye aldığımız sıvı yağı ısıtıp patlıcanları ekleyelim ve kızartalım.
- Kıymayı tavaya alalım, 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyelim kavuralım.
- Ardından soğan, biber ve baharatları ekleyelim kavurmaya devam edelim soğanlar öldükten daha sonra domatesi ekleyelim.
- 1-2 dakka daha kısık ateşte kavuralım pişince ocaktan alalım.
- Sırasıyla servis tabağına ekmekleri alalım, üzerine yarımsaklı yoğurtu gezdirelim.
- sonrasındasında kıyma harcımızı ekleyelim, en üstede patlıcanları ekleyelim.
Patlıcanlı Bayat Ekmek Kebabı (Efsane Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı