Patlıcanlı Bayat Ekmek Kebabı (Efsane Lezzet)

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Patlıcanlı Bayat Ekmek Kebabı (Efsane Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane patlıcan
  • Yarım bayat ekmek
  • 6 yemek kaşığı kadar kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane domates
  • Yarım soğan
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için ;

  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
Patlıcanları kızartmak için ;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patlıcanlı Bayat Ekmek Kebabı (Efsane Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle emeklerimizi küp biçiminde keselim.
  2. Tereyağını eritip ekmekle harmanlayıp 180 derece fırında üst fanı açalım ve kızartalım.
  3. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım ,tencereye aldığımız sıvı yağı ısıtıp patlıcanları ekleyelim ve kızartalım.
  4. Kıymayı tavaya alalım, 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyelim kavuralım.
  5. Ardından soğan, biber ve baharatları ekleyelim kavurmaya devam edelim soğanlar öldükten daha sonra domatesi ekleyelim.
  6. 1-2 dakka daha kısık ateşte kavuralım pişince ocaktan alalım.
  7. Sırasıyla servis tabağına ekmekleri alalım, üzerine yarımsaklı yoğurtu gezdirelim.
  8. sonrasındasında kıyma harcımızı ekleyelim, en üstede patlıcanları ekleyelim.
Hem israfı engelleyen hem lezzetli hemde doyurucu bir tanım afiyetler olsun şimdiden.

Patlıcanlı Bayat Ekmek Kebabı (Efsane Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst