Ramazan Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Ramazan Kebabı Tanımı İçin Gereçler

Köftesi için;

  • 350 gram köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 küçük kuru soğan (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı su
Sosu için:;

  • 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tutam tuz
  • 3 bardak sıcak su
  • 1 bardak et suyu (Et suyunuz yoksa, 1 bardak sıcak suyun ortasında 1 adet et bulyon eritip kullanabilirsiniz)
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağda kızdırılmış kırmızı toz biber
  • Ayrıyeten;
  • Bayat pide
Ramazan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Köftenin materyallerini yoğurma kabına alıp yeterlice yoğuralım. Üzerine streç sinema kapatıp, dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  2. Bayatlayan pideleri küp küp doğrayıp, servis tabaklarına paylaştıralım.
  3. Sosu için; sıvı yağ ve tereyağını sos tenceresine alalım ve salçaları kokusu çıkana kadar kavuralım. Sıcak suyu ve et suyunu ekleyelim. Tuzunu ek edip 5 dakika kaynatalım.
  4. Hazırlamış olduğumuz köfte harcından parmak formunda modüller hazırlayıp, yapışmaz tavada az yağda kızartalım.
  5. Domates sosunu pidelerin üzerine gezdirelim. Sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli tereyağını ek edelim. En üste köfteleri dizelim. Afiyet olsun
    😉
Ramazan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst