Ruhr Bölgesi’nde Pembe Pazartesi (?!) | merhaba çevrimiçi

Womanne

Member
Blog meslektaşım Nicolai Josuttis’in aksine, bugün tüm günüm boştu ve bu nedenle öğle vakti Essen-Rüttenscheid’deki Gül Pazartesisi geçit törenindeydim (komşu mahallemiz Essen-Kupferdreh’deki olağan öğleden sonra alayı yerine). Slogan: Kültür şehri saf karnavalı kutluyor (2010 Avrupa Kültür Başkenti adaylığına atıfta bulunarak).

Duyuru

Rose Monday’deki “deve” sürprizi konusunda yalnızca Nicolai’ye katılıyorum. Bugünkü Gül Pazartesisi töreninde elde ettiğim üç ana bulgu şunlardı:

• “DM” markalı temizlik süngeri.
  • “FHM” dergisinden bir Cappy
  • Rot-Weiß-Essen’in yüzüncü yılı için bir eşarp. En azından 5 avro değerinde olduğu söylendi bana. Ve dünkü 1’e karşı 5-0’lık galibiyetten sonra. FC Köln’de yazı kentte yeniden popüler oldu.
Bu blog yazısını yazmam için bana “ganimetler” listesinden çok daha fazla ilham veren şey, Nicolai’nin karnaval alayını “tarihi merkezdeki ikinci evinden” izlediğini yazmış olmasıdır. Ne yazık ki, tarihi nedenlerden ötürü, Ruhr bölgesinde artık kayda değer bir eski şehir yok; özellikle de kayda değer bir Gül Pazartesi alayı olan hiçbirini bilmiyorum.

Eğer bu ikinci ev Düsseldorf’taysa, Ruhr bölgesinin bir “yerlisi” olarak benim oldukça güçlü bir şekilde protesto etmem gerekiyor: Düsseldorf, Ruhr bölgesinin bir parçası değil! Düsseldorf’u Ruhr bölgesine dahil etmek neredeyse Düsseldorf’ta Kölsch sipariş etmek kadar kötü. Nicolai, sana Essen’de bir pilsner eşliğinde arka planı açıklamaktan mutluluk duyarım (burada biz bunu içiyoruz)…
🙂

Essen-Byfang’dan Helau

Holger

()

Haberin Sonu