Sahtekarlıkların %33’ü platformlarımızda

pembikeller

New member
İtalyan sosyal ağları Avrupa’da bir rekora sahip: sahte haber. Bu çok eski ve dünya çapında yaygın bir olgu, ancak İtalyanlar sadece en saf olanlar değil, aynı zamanda en çok üretenler gibi görünüyor.

Sahte haber, İtalya’nın üzücü rekoru: Sahte haberlerin %33’ü platformlarımızda


Haberler, videolar ve fotoğraflar eşliğinde sosyal medyada hızlı bir şekilde akıyor ve bazen herkesi yanılgıya düşürecek kadar gerçekçi oluyor. Pahalı bir tasarımcı kaz tüyü ceket giyen Papa’nın fotoğrafında olduğu gibi. Doğru bir şey yok, yalnızcaYapay zeka.

Phlegraean bölgesini etkileyen sismik sürünün bir sonucu olarak yayılan asfalttan bazı fumarollerin çıktığını gösteren video örneğinde olduğu gibi, sahte haberler şaşkınlık etkisinden yararlanıyor ve o anın korku ve heyecanını artırıyor. haftalarca . Gerçekte video Ekvador’da çekildi.

Kısacası bunlar en önemli sahte haberlerden sadece birkaçı, ancak yıllar geçtikçe yanlış ya da görünüşte doğru olan haberler alarm verici ve hatta alarm verici sonuçlara yol açabildi. finansal çöküşler isimsiz duyuru durumunda olduğu gibi Napolyon Bonapart’ın ölümü 1814’te Londra borsasını çıkmaza sürükleyen olay.

Sosyal platformların altı ayda bir Avrupa Komisyonu’na sunduğu raporlara göre bu platformlar kaldırıldı Son altı ayda 45 bin paylaşım asılsız sayıldı veya yanlış bilgi yaratmaktan sorumlu tutuldu. Hakkında Materyalin %33’ü yanlış Meta’ya göre Facebook’ta dolaşan İtalya’da yoğunlaşmıştır şu anda çok fazla gurur duymamamız gereken üzücü bir rekoru elinde tutuyor.
 
Üst