Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 400 gram dana kuşbaşı
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 7-8 adet mantar
- 1 çay bardağı bezelye
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığından az kırmızı toz biber
- Tuz ve karabiber
- 1 tatlı kaşığı dolu tereyağ
- 1 tatlı kaşığı dolu kekik
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ekleyip kızdırın kuşbaşı doğranmış etlerinizi ekleyip etleriniz tencereye yapışmayı bıraktığında bir iki tıp karıştırın.
- Ocağın altını orta ateşe getirip etler suyunu salıp çekene kadar pişirin etleriniz epey sert ise yarım çay bardağı sıcak su ekleyip biraz daha pişirin.
- sonrasındasında üzerine tereyağ ekleyip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip sotelemeye devam edin akabinde havuçları ekleyip iki üç dakika kadar soteleyin.
- Salçayı ek edip kokusu çıkana kadar kavurun üzerine orta uzunluk doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın.
- Mantarları ekleyip karıştırın bezelyeleri ek edin baharatları ekleyip karıştırın üzerini fazlaca az geçecek kadar sıcak su ek edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Ayrı bir sos tavasının içerisine tereyağ ekleyip kızdırın kekik ekleyip karıştırın ve pişen yemeğinizin üzerine gezdirip ocağın altını kapatabilirsiniz biraz dinlenince istediğiniz biçimde pilav yada makarna eşliğinde servis edebilirsiniz ????.