Sebzeli Et Yemeği

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Sebzeli Et Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 7-8 adet mantar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığından az kırmızı toz biber
  • Tuz ve karabiber
En son üzerine sos için;

  • 1 tatlı kaşığı dolu tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı dolu kekik
Sebzeli Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ekleyip kızdırın kuşbaşı doğranmış etlerinizi ekleyip etleriniz tencereye yapışmayı bıraktığında bir iki tıp karıştırın.
  2. Ocağın altını orta ateşe getirip etler suyunu salıp çekene kadar pişirin etleriniz epey sert ise yarım çay bardağı sıcak su ekleyip biraz daha pişirin.
  3. sonrasındasında üzerine tereyağ ekleyip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip sotelemeye devam edin akabinde havuçları ekleyip iki üç dakika kadar soteleyin.
  4. Salçayı ek edip kokusu çıkana kadar kavurun üzerine orta uzunluk doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın.
  5. Mantarları ekleyip karıştırın bezelyeleri ek edin baharatları ekleyip karıştırın üzerini fazlaca az geçecek kadar sıcak su ek edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Ayrı bir sos tavasının içerisine tereyağ ekleyip kızdırın kekik ekleyip karıştırın ve pişen yemeğinizin üzerine gezdirip ocağın altını kapatabilirsiniz biraz dinlenince istediğiniz biçimde pilav yada makarna eşliğinde servis edebilirsiniz ????.
Sebzeli Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst