Sebzeli Şehzade Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Sebzeli Şehzade Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 grm süt dana kuşbaşı
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet domates
  • 6 7 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 50 grm tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik
Sosu için;

  • 400 ml kaynar su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • İsteğinize bağlı
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Sebzeli Şehzade Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bol sebzeli enfes bir ana yemek birinci vakit içinderda uygun bir tencerede etleri suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. ondan sonrasında tüm zerzevatları yıkayıp, küp küp doğrayıp, patlıcanları tuzlu suda 10 dkk bekletip suyunu peçete ile alıyoruz ve soğan ve domates hariç iri doğranmış zerzevatları kızartıyoruz.
  3. hemen sonrasında soğanları küp küp doğrayıp, geniş bir tavada 50 gram tereyağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavuruyoruz çabucak sonrasında sivri biberleri doğrayıp onuda yavaşça kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. En son küp küp doğranmış 2 adet domatesi de ek esiyoruz baharatlarını ek ediyoruz ve kuş başı etleri de ek edip 5 dkk kadar kavurarak pişiriyoruz ve kızartılmış sebzelerin üzerine etli karışımı döküp, uygunca karıştırıyoruz.
  5. Fırına uygun borcamlara koyup üzerine domates salçalı suyu uygunca karıştırarak döküyoruz isteğinize bağlı bizim mesken halkı üzerinde kaşar peyniri ile fazlaca seviyor o yüzden ben 2 borcam da kaşarlı yaptım.
  6. Bir borcamda sade yaptım büsbütün damak zevkinize kalmıştır ve yemeğimizi öncesinden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz ve servis yapıyoruz yapanlara afiyet şifa olsun şimdiden iyi ramazanlar diliyorum ????.
Sebzeli Şehzade Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst