Şehzade Kebabı

GezginRuhlar

Global Mod
Global Mod
Şehzade Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo kuş başı et
  • 4-5 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ (Sıvı yağ da olur)
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz, karabiber, pul biber
Sosu için ;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı et suyu
  • Tuz
Üzeri için ;

  • Domates, sivri biber
Şehzade Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle etlerimizi tencereye alıyoruz.
  2. Üzerini geçecek kadar su koyup haşlıyoruz.
  3. Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
  4. ondan sonrasında kızgın yağda kızartıyoruz.
  5. Başka bir tavaya zeytinyağ koyup ısıtıyoruz.
  6. Soğanları küp küp doğrayıp içine ek edip karıştırıyoruz.
  7. Sivri biber ve sarımsak koyup kavuruyoruz.
  8. Baharatlarını ekliyoruz,haşlanan etleri içine ek edip karıştırıyoruz.
  9. 4-5 dk kavuruyoruz, fırın tepsisine evvel patlıcanları yerleştiriyoruz.
  10. Üzerine etleri ek ediyoruz, üzerine domates ve sivri biber yerleştiriyoruz.
  11. Sosu için bir yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı et suyu ile karıştırıyoruz.
  12. Tuzunu da ek edip tepsimizin üzerine döküyoruz.
  13. 190 derece fırında 20-25 dk kadar denetimli biçimde pişiriyoruz, afiyet olsun
    ✨
    ????????????.
Şehzade Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst