SolidWorks Nedir, Ne İşe Fayda, Hangi Alanlarda Kullanılır?

Epiclife

Member
Her şeyin el emeği, göz parıltısı olduğu zanaat günlerini geride bırakalı epeyce oluyor, artık teknoloji çağındayız. Bu niçinle yapılan dizaynlar da bilgisayar dayanaklı olarak geliştiriliyor. Son kullanıcı olarak biz pek farkında olmasak bile kullandığımız her bir aygıt SolidWorks üzere profesyonel bir yazılım üzerinden hazırlanıyor. SolidWorks, tasarım dünyasının profesyonellerine hitap eden bir bilgisayar takviyeli tasarım programıdır.

SolidWorks için aslında programdan fazla yazılım paketi demek daha yanlışsız olacak. Birinci senelerda tek bir yazılım olarak çalışsa bile vakit ortasında mekatronik alanında çalışan tasarımcıların bir numaralı gözdesi haline gelince kendini geliştirdi ve kullanıcılarına bir yazılım paketi olarak sunulmaya başladı. 2 boyutlu ve 3 boyutlu profesyonel dizaynlar için kullanılan SolidWorks nedir, ne işe fayda, hangi alanlarda kullanılır biraz daha ayrıntılı inceleyelim.


SolidWorks nedir?

SolidWorks birinci sefer Jon Hirschtick tarafınca geliştirilen ve çabucak sonrasında 1997 yılında Dassault Systems tarafınca satın alınan bir bilgisayar takviyeli tasarım özetlemek gerekirse CAD ve bilgisayar takviyeli mühendislik özetlemek gerekirse CAE yazılım paketidir. SolidWorks yazılım paketi içerisinde kullanıcıların 2 ve 3 boyutlu tasarım süreçlerinin tüm adımlarını denetim altında tutacakları hizmetler yer alıyor.

SolidWorks ne işe fayda?


SolidWorks ile bir projenin üç temel evresini uygulayabilirsiniz. Birinci kademede; planlama, görsel üzerine fikir oluşturma, temel modelleme, sonuç değerlendirmesi, örnek prototip oluşturma ve proje idaresini gerçekleştirirsiniz.

İkinci evrede dizaynın temel elemanları olan mekanik ve yazılım için başlangıçlar yapılır. Üçüncü etapta ise daha epeyce idare odaklı çalışmalar yapabilirsiniz. Yazılım, aygıt idaresi, analitik değerlendirmeler, bilgi otomasyonları ve buna bağlı olarak kullanılan bulut hizmetleri üstündeki tüm idare çalışmaları SolidWorks ile yapılabilir.

SolidWorks ile neler yapılır?


  • Ayrıntılı 3 boyutlu obje tasarımı
  • Ayrıntılı 2 boyutlu obje tasarımı
  • Eser geliştirme kademelerinin oluşturulması
  • Belge dizaynlarının eksiksiz denetimi
  • Hazırlanan 3 boyutlu belgelerin saklanması ve korunması
  • 3 boyutlu obje dizaynlarının fotoğraflandırılması ve animasyona dönüştürülmesi
  • 3 boyutlu objelerin üretim maliyetlerinin öngörülmesi
  • CircuitWorks ile devre kart modelleme ve çevirme
  • CAM eklentisi ile tasarım döngüsüne hazırlık
  • Electrical üç boyutlu ile elektrik bileşenlerinin gerçek vakitli senkronizasyonu
  • Yapılan modellerin ultra gerçekçi simülasyonlarını oluşturma
  • Yapılan tüm 2 ve 3 boyutlu dizaynların sanal gerçeklik için görselleştirilmesi
SolidWorks yazılım paketi ile profesyonel tasarımcıların yapabileceklerinden kimileri bu türlü. SolidWorks hem de üç boyutlu XML, ACIS, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe Portable Document Format, Autodesk Inventor, CADKEY, CATIA Graphics, DXF/DWG files, DXF üç boyutlu, SolidWorks eDrawings, Highly Compressed Graphics, HOOPS, IDF 2.0, IDF 3.0, IDF 4.0, IFC, IGES, JPEG, Mechanical Desktop, PADS, Parasolid, PDF, Pro/ENGINEER, ProStep EDMED, Rhino, ScanToüç boyutlu, Solid Edge, STEP, STL, TIFF, Uüç boyutlu, Unigraphics, VDAFS, Viewpoint, VRML ve XPS 3 boyutlu belge formatlarını desteklediği için problemsiz bir kullanım sağlar.

SolidWorks hangi alanlarda kullanılır?


SolidWorks için bilgisayar takviyeli tasarım ve bilgisayar takviyeli mühendislik yazılımı demiştik. Bu kısa açıklama bile aslında SolidWorks hangi alanlarda kullanılır sorusunu yanıtlıyor zira yanıt, her alan. Yani şöyleki bir düşündüğümüz vakit tasarım ile inşa edilmeyen ve mühendislik dokunuşu olmayan bir alan yok diyebiliriz.

SolidWorks yazılım paketi ile yapacaklarınıza bakarsak sadece bu hizmetleri kullanarak başlı başına bir mekatronik sistemi kurmanız mümkün. Elektronik, bilgisayar ve denetim sistemleri için hazırlanan her bir basamağın dizaynları ve genel olarak projenin tamamı SolidWorks yazılım paketi ile oluşturulabilir ve sonuçlandırılabilir.

Kimler SolidWorks kullanabilir?


Günümüz dünyasındaki tüm bölümlerin artık teknoloji ile ayrılmaz bir bütün haline geldiğini düşünürsek elektronik, bilgisayar, denetim sistemleri ve mekatronik sistemler için üretim yapan herkes SolidWorks yazılım paketi kullanabilir ve hatta işin temel tasarım sürecinde bulunuyorsa kullanmalıdır diyebiliriz.

bu biçimdesine profesyonel bir hizmet veren SolidWorks elbette fiyatlı bir yazılım fakat denemeniz için bir deneme sürümü ve ayrıyeten kullanılacak versiyona nazaran özel fiyatlandırmalar sunuyor. Buradaki temas üzerinden SolidWorks Türkiye resmi internet sitesini ziyaret ederek hem yazılım paketi hakkında hayli daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir tıpkı vakitte eser fiyatlandırmalarını gorebilirsiniz.

Mekatronik dünyasının temelini oluşturan 2 ve 3 boyutlu dizaynlara imza atabileceğiniz SolidWorks nedir, ne işe fayda, hangi alanlarda kullanılır üzere merak edilen soruları yanıtladık ve bu yazılım paketi hakkında bilmeniz gerekenlerden bahsettik. SolidWorks kullanıyorsanız tecrübenizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.
 
Üst